Vágólapra másolva!
Hatalmas fölénnyel végzett a tabella élén a világbajnok, több mint 8 tizedet verve csapattársára, és egy másodpercet a McLarenekre.

Vettel 1:24,507-es köre messze a hétvége eddigi leggyorsabb köre, még csapattársa sem tudta megközelíteni, aki 1:25,364-es körével azért a második helyre odaért. Vettelnek még a kemény gumikon futott legjobb köre is gyorsabb volt pár tizeddel Webber lágygumis körénél.

Forrás: AFP

A McLaren párosa zárt a harmadik (Hamilton), és a negyedik (Button) helyen, de egy másodperccel Vettel mögött. A korábban jónak tűnő Mercedes és Ferrari most nem volt túl gyors, de lehet, hogy sok üzemanyaggal mentek. Alonso hatodik, Massa tizenkettedik lett, Rosberg nyolcadik, Schumacher tizedikként végzett.

Forrás: AFP

Az edzés alatt több autóról leváltak alkatrészek, Massa például a fedélzeti kamera házát vesztette el. Barrichello olajszivárgás, Pérez hajtásproblémák, Liuzzi a leálló motor miatt állt félre.

A visszatérő 107 százalékos szabály az új csapatok közül csak a Team Lotusra nem jelent fenyegetést, a jelenlegi idők alapján sem a Virgin, sem a Hispania nem indulhatna a vasárnapi versenyen.