Vágólapra másolva!
A két Mercedes GP-pilóta közül csak Nico Rosberg tudott bekerülni a Q3-ba, ami a remek teszteredmények után hidegzuhanyként érte a versenyzőket.

Nico Rosberg kis hibát vétett a gyors körében az időmérő harmadik részében, így lett végül hetedik. A csapat csak az opciós lágyabb keverékeket használta az időmérőn, a keményebb gumik megmaradtak a versenyre.

"Csalódott vagyok, mert amikor tegnap lefeküdtem aludni, jobb időmérős teljesítményben reménykedtem. Reggel pár dolog nem működött az autómban, de a csapat ezek jó részét kijavította a kvalifikációra, ezért ki kell derítenünk, mi történt. Volt egy kis hibám a Q3-ban, ami valószínűleg egy helyet jelentett, de az egész csapatnak nem állt össze jól eddig a hétvégéje. Ami jó hír, hogy a pálya tisztább oldaláról indulhatok, mindent meg fogunk tenni, hogy pontokat szerezzünk."

Forrás: Mercedes GP

Michael Schumacher nem jutott be a Q3-ba sem, ami csalódást keltő eredmény a korábbi teszteken jól szereplő hétszeres világbajnoktól.

"Ez nem volt ideális szezonkezdet, nem tagadhatom, hogy csalódott vagyok. Nem csak azért, mert a KERS nem működött megbízhatóan, vagy mert bejuthattam volna a Q3-ba, hanem azért is, mert nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, amit vártunk magunktól. A lágy gumik nem lassultak le egy kör után, ezért a Q1-ben és a Q2 elején ugyanazt a garnitúrát használtam, és amikor kijöttem a Q2 második felében az új gumiszettel, a KERS elkezdett rakoncátlankodni."

"A barcelonai teszteken a Ferrarik szintje körül voltunk, de ezt nem sikerült a mai napra átvinnünk. Több problémával kellett itt szembenéznünk, mint a teszten, több közülük az egész hétvégénkre rányomta a bélyegét. Vizsgálatot kell tartanunk, hogy miért fordult ilyenre a helyzetünk, mert jelenleg nem ott vagyunk, ahol lenni akartunk."

Forrás: Mercedes GP