Vágólapra másolva!
Hivatalos közleményben reagált a Forma-1-be húsz év után visszatérő Pirelli a 2011-es szezonra fejlesztett abroncsokat ért kritikákra.

Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Jenson Button, Adrian Sutil és Jarno Trulli is szót emelt az idei szezon egyetlen gumiszállítója, a Pirelli fejlesztése ellen. A versenyzők szerint az abroncs olyan intenzíven kopik, hogy sokkal gyakrabban lesz szükség bokszkiállásra, ez pedig számtalan elvesztegetett másodpercet jelent. Alonso szerint a kemény olyan gyorsan kopik, mint a lágy keverék, a Pirellinek pedig már nincs ideje arra, hogy áttervezze a gumikat, tette hozzá Vettel.

Szerdán a Pirelli közleményben reagált az abroncsokat ért kritikákra. Az olasz cég szerint a tervezés során kifejezetten a csapatok és a szervezők igényeit vették figyelembe, akik izgalmasabb és látványosabb versenyre vágytak. A vezetőség szerint feladatot és nem problémát jelent az istállóknak a gyakori gumicsere, ráadásul a téli teszteken messze nem optimális körülmények között próbálhatták ki a gumikat, így azok nem is viselkedhettek megfelelően.

Reményeik szerint a barcelonai teszteken már képességeiknek megfelelően teljesítenek. A Pirelli továbbra is szorosan együttműködik a csapatokkal, új típust azonban legközelebb a 2012-es idényre fejlesztenek.