Vágólapra másolva!
Jenson Button megnyerte a második szabadedzést, mögötte csapattársa, Lewis Hamilton végzett. Ez sokkal több annál, amit a csapat remélhetett a rosszul sikerült tesztidőszak után.

Button összesen 53 kört tett meg, legjobb ideje 1:25,854 másodperc volt.

"Ma megmutatkozott, hogy megbízható az autónk, ami nagyszerű. Ez télen még nem így volt, ezért nagy elégedettséggel töltött el minket, hogy annyi kört tudtunk menni, amennyit akartunk. Ez azt is jelenti, hogy a beállításokra és az autó fejlesztésére koncentrálhattunk. Nem hiszem, hogy sok mindent elárulnak ezek a köridők. Azért is volt pozitív ez a nap számunkra, mert sikerült többféle üzemanyag-mennyiséggel is jól beállítani az autót. Az új kipufogó határozottan használt a sebességünknek, sokkal jobb érzés vezetni vele az autót. Ha van leszorítóerőd hátul, akkor állíthatsz előre is, ez magával hozza a gumik felmelegítését - ebből is látható, hogy mennyire fontos a leszorítóerő. Valami jót tettünk le az asztalra ma, felbátorodtunk az előrelépéstől" - mondta a 2009-es világbajnok.

Lewis Hamilton összesen 57 kört tett meg a két edzésen, 1:25,986 másodperces volt a legjobb körideje.

"Az autó fejlődésen ment keresztül a téli tesztek óta, de a többiek teljesítményéből még nem sok mindent tudok kiolvasni. A gumik jól viselkedtek, nem érződött úgy, hogy gyorsan elkopnának, sokáig tartottak. Remélhetőleg a pontokért harcolhatunk vasárnap. A tapadási szint ma egy nagy előrelépésnek tűnt. Nem tudom, a többiek mennyi üzemanyaggal mentek, de az autó sokkal jobb annál, amilyen hetekkel ezelőtt volt.

"Vadonatúj padlólemezzel és kipufogóval érkeztünk ide, mindig jó érzés, ha új alkatrészeket viszel egy pályára, és látod, hogy azok hozzák azt a hatást, amit vársz tőlük. Ma láthattuk, hogy a szimulátorunk milyen jó alap a versenypályán történő teszthez" -nyilatkozott Martin Whitmarsh csapatfőnök a McLaren honlapjának.

Forrás: AFP