Vágólapra másolva!
A Forma-1-es hosszú hétvégék első hivatalos, már a pályán sorra kerülő eseményét jelentik a csütörtöki sajtótájékoztatók, s a hungaroringi eseményen kiderült: a XX. Magyar Nagydíj résztvevői közül Kimi Räikkönen, Giancarlo Fisichella, Jenson Button és Jacques Villeneuve is optimistán várja a világbajnokság tizenharmadik futamát.

Az összetettben második Kimi Räikkönen múlt vasárnap simán vezetett a hockenheimi GP-n, amikor műszaki hiba miatt kiesett. "Gyorsan túltettem magam a csalódáson, mert nem először búcsúztam az élről. Már egyértelműen a mostani hétvégével foglalkozom, erre figyelek. Győzni jöttem, s tudom, hogy ehhez már szombaton jól kell teljesítenem. Fontos a kiváló rajtpozíció, mert a pálya nem kínál sok előzési lehetőséget" - mondta a McLaren-Mercedes finn klasszisa.

Egy újságíró kikérte Räikkönen véleményét a csapatot ért szerdai tragédiáról. Az istállót segítő cég 29 éves szakácsa kiesett az egyik belvárosi szálloda nyolcadik emeletéről, s szörnyethalt. "Részvétem a családnak. Sokat azonban nem tudok a szomorú esetről, én is csak egy-két dolgot hallottam" - jegyezte meg Räikkönen.

Giancarlo Fisichella szereplését kevés szerencse kísérte a melbourne-i idénynyitón aratott győzelem óta, de az olasz versenyző nem csüggedt el. Hangulatát az is emeli, hogy szerdán este részese volt a budapesti jótékonysági futballgálának az F1-es pilótacsapat játékosaként. "Remek meccs volt, sokan szurkoltak nekünk. Kiválóan éreztük magunkat, én még gólt is szereztem" - jegyezte meg a Renault olasz sztárja. Fisichella a futamról szólva csak annyit mondott: reméli, hogy problémamentes hétvégéje lesz. "Az elmúlt hetekben többször is értékes helyezéstől estem el műszaki vagy emberi hiba miatt. Volt, amikor én rontottam, volt, amikor a csapat valamelyik munkatársa. Remélem, most nem lesznek gondjaim" - jegyezte meg Fisichella.

Jenson Buttont ismét faggatták jövőjéről, s ő újra leszögezte: jövőre is a BAR-Hondát akarja segíteni. "Egyre erősebbek vagyunk, az elmúlt hetekben folyamatosan fejlődtünk. Remélem, hogy hamarosan már első helyet is ünnepelhetünk. 2000 óta szerepelek a Forma-1-es futamokon, ideje lenne, ha megszerezném első győzelmemet."

Jacques Villeneuve 1996-ban és 1997-ben nyert a Hungaroringen, így érthető, hogy elsősorban a néhány éve átalakított aszfaltcsíkra emlékszik szívesen. "Az emberek szeretik azokat a pályákat, amelyen már nyertek. Én is így vagyok a Hungaroringgel, bár elárulom, jobban kedveltem a korábbi vonalvezetést. De nincs bajom a mostanival sem. Remélem, hogy idén ismét jó eredményt érek el" - mondta a Sauber-Petronas kanadai versenyzője.