Korlátozott számban beengednek nézőket a Roland Garrosra

- epidemic virus Horizontal TENNIS FRENCH TENNIS OPEN LOGO CLOSE-UP ILLUSTRATION
(FILES) In this file photo taken on May 25, 2011, the official logo is seen at the French Open tennis championship at the Roland Garros stadium, in Paris. - The Roland Garros French Open tennis tournament, originally scheduled for May 24 to June 7, 2020, has been postponed to run from September 20 to October 4, 2020, due to the outbreak of COVID-19, caused by the novel coronavirus, the French Tennis Federation (FFT) announced on March 17, 2020. (Photo by ALEXANDER KLEIN / AFP)
Vágólapra másolva!
Korlátozott számban beengednek nézőket a tavaszról őszre halasztott francia nyílt teniszbajnokságon, de a lelátói kapacitásnak legfeljebb hatvan százalékát használják majd ki.

Bernard Giudicelli, a Francia Tenisz Szövetség (FFT) elnöke csütörtökön elmondta, a jegyárusítás július 16-án kezdődik. Az egészségügyi és biztonsági szabályok szerint a nagyobb pályák lelátóin legfeljebb négy ember ülhet együtt, és minden sorban legalább egy széket üresen kell hagyni a csoportok között, mindez lehetővé teszi a szigorú távolságtartási intézkedések betartását. A kisebb pályák lelátóin nem ülhetnek egymás mellé az emberek, minden foglalt hely mellett üresen kell hagyni egy széket.

A szervezők így naponta 20 ezer nézőt várnak, a döntőt pedig körülbelül 10 ezer ember figyelheti majd a helyszínen. Ezek a számok akkor változhatnak, ha a francia kormány felülvizsgálja a társadalmi távolságtartás szabályait. Ha ez megtörténik, újabb jegyek kerülhetnek forgalomba, de az is elképzelhető, hogy a belépők egy részét érvénytelenítik, és azok árát visszafizetik.

Korlátozott számban beengednek nézőket a Roland Garrosra Forrás: AFP/Alexander Klein

A szájmaszk viselése a pálya közelében tartózkodók számára kötelező, a lelátón ülők számára csupán ajánlott lesz. A létesítmények területén számos helyen kézfertőtlenítők állnak majd a szurkolók rendelkezésre.

A játékosok és a közreműködők számára még nem dolgozták ki az egészségügyi protokollt.

A salakpályás Grand Slam-torna május 24-én kezdődött volna, de a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani, ezért szeptember 27. és október 11. között rendezik meg.

A férfi és női teniszezők versenysorozata is augusztusban folytatódik. A wimbledoni Grand Slam-tornát idén nem rendezik meg, az amerikai nyílt bajnokságra augusztus 31-től szeptember 13-ig kerül sor zárt kapuk mögött.