Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság a mostani különleges helyzetre reagálva június 20-án tartja meg tisztújító közgyűlését, s a szabályok szerint 10-ig még bárki pályázhat az elnöki posztra és az elnökségi tagságra.

Különösebb felhajtás nélkül, mondhatni, csendben mondott le nemrégiben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége. Az elnöki posztra, illetve az elnökségi tagságra június 10-ig lehet pályázni, azaz van még néhány nap arra, hogy bárki ringbe szálljon. Korántsem érdektelen, hogy ebben a történelmi helyzetben ki vezeti majd a magyar olimpiai mozgalmat.

„Azért tartjuk meg már most és nem az esztendő második felében a tisztújítást, hogy a következő elnökségnek minél több ideje maradjon felkészülni a jövő évre, hiszen az elhalasztott nyári olimpia miatt kihívásokkal teli 2021 előtt áll a magyar sport és ezzel együtt a MOB"- mondta Szabó András, a MOB kommunikációs vezetője az nso.hu beszámolója szerint.

A MOB váratlan tisztújítás tart június 20-án Forrás: olimpia.hu

A lap szerint feltételezhető, hogy a MOB-ot 2017 tavasza óta vezető, korábban párbajtőrözőként olimpiai ezüstöket, vb- és Eb-aranyakat szerző Kulcsár Krisztián szeretné folytatni a megkezdett munkát, azonban egyelőre kérdés, akad-e kihívója.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár szerint a MOB sikeres munkát végzett az elmúlt három évben, elég csak arra gondolni, hogy ebben a ciklusban szerezte meg Magyarország az első téli olimpiai aranyérmét, s a járványhelyzetet megelőzően a kvótaszerzés a nyári játékokra is szépen haladt.

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható el.