Vágólapra másolva!
Elsőként a skót Peter Wright jutott be a londoni darts világbajnokság döntőjébe, miután a hétfői elődőntő első meccsén 6-3-ra legyőzte a walesi Gerwyn Price-t, aki nehezen viselte a vereséget, nem gratulált és nem is fogott kezet extravagáns riválisával.

Price nagyképű nyilatkozattal vezette fel a találkozót, azt mondta, hogy Wright már annak is örülhet majd, ha szettet nyer ellene. Ehhez képest a skót rögtön az elsőt behúzta, viccesen oda is sétált a walesihez, aki nem vette jó néven a fricskát.

Láthatóan idegesen játszott a folytatásban is, 3-3-ig fej-fej mellett haladtak, utána viszont Price átlagai és kiszállói nagyon leromlottak, Wright azonban nem lassított. Több 100 pluszos kiszállója volt, rengeteg 140-et dobott, és a 180-as, tökéletes körökből is az ő neve mellett állt több.

A közönség is a tarajos játékos mellé állt, akinek magabiztossága végig megmaradt, így 6-3-ra nyert, és ő jutott elsőként a szerdai fináléba. A meccset eldöntő szett után Price nem fogott kezet és nem gratulált Peter Wrightnak, gyorsan eltűnt a színpadról.