Vágólapra másolva!
A női kardozók léptek utolsóként pástra a budapesti vívó-világbajnokság selejtezőiben. Márton Anna és Pusztai Liza automatikusan tagja a főtábla mezőnyének, míg Katona Renáta és Mikulik Júlia a selejtezőből jutott a legjobb 64 közé.

A Világkupa-versenyeken elért remek eredményeknek köszönhetően Márton Anna 7., míg Pusztai Liza 11. kiemeltként selejtező nélkül tagja a főtábla mezőnyének. Két magyar vívó azonban pástra lépett a kvalifikáció során, de Katona Renátától és Mikulik Júliától is elvárható volt a legjobb 64-be kerülés.

Katona miután kiszurkolta Németh András tőrvívő főtáblára jutását, magabiztosan állt oda az első asszójához, amit nagyjából 45 másodperc alatt nyert meg.

A selejtező csoportkörében mindössze egy vereséget szenvedett a Vasas vívója és összesítésben a 13. helyen jutott a legjobb 64-be.

Katona könnyedén jutott a legjobb 64 közé Forrás: Csudai Sándor - Origo

Mikulik Júliát szintén láthatják vívni a főtáblán szombaton a BOK-csornokba kilátogatók. A Honvéd versenyzője egy vereséget szenvedett a kvalifikáció csoportkörében, de összesítésben a 16. helyen jutott főtáblára.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.
A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.