Vágólapra másolva!
Ezüstérmes lett 200 méteres pillangóúszásban Török Dominik Márk a kazanyi junior úszó Európa-bajnokság harmadik napján. Mihályvári Farkas Viktória 1500 méter gyorson szerzett bronzérmet, a fiúk 4x200-as gyorsváltója pedig a hetes pályán úszott be a harmadik helyre.

Egy nappal azt követően, hogy csütörtökön a lányoknál Berecz Boglárka megvédte a címét ebben a számban, ráadásul Fábián Fanni végzett mögötte a második helyen, a fiúknál sem maradt érem nélkül a magyar csapat az úszásnem leghosszabb számában. Török Dávid Márk két másodperccel megjavítva egyéni legjobbját 1:58.79 perces idővel a második helyen végzett az ukrán Igor Trojanovszkij (1:57.86) mögött.

„Nagyon örülök az ezüstéremnek és az időnek, mivel majd 2 másodperccel javítottam meg az egyéni csúcsomat, ez most a második helyre volt elég. 100-nál még eléggé le voltam maradva, de erre számítottunk is, hogy így lesz, és a táv második felében elkezdtem jönni és hajrázni, ahogy csak tudtam" – idézi Törököt az úszószövetség Facebook-oldala.

Mihályvári-Farkas Viktória a nyitónapi 400 vegyes-800 gyors dupla után – előbbi távon ezüstérmes lett, utóbbin pedig a nyolcadik helyen végzett – ezúttal a harmadik helyen zárt 1500 méter gyorson, óriási egyéni csúccsal.

A férfi 4x200-as gyorsváltó számára a táv feléig több mint biztatóan alakultak a dolgok, hiszen Zombori Gábor és Ulrich Botond egyaránt a második helyen haladt a mellettük, a szélső pályán úszó és vezető svájciakra tapadva (náluk a nyitónapi két meglepetés Európa-bajnok diktálta a tempót, de aztán a többiek lemaradtak). Bár Pap Bálint egy ponton negyedikként fordult, később beleerősített, és egyre jobban el tudott jönni a görögöktől, igaz, a belső pályán az orosz-német duó más dimenzióban úszott. A lényeg a bronz megtartása volt, és miután Fábián Milán is óriási energiákat mozgósított, végül 2.4 másodperccel a görögök előtt hozta be harmadiknak a váltót.

A női 200 méteres mellúszás döntőjében Békési Eszter a hetedik helyen végzett (2:28.88).