Vágólapra másolva!
Az április Európa-bajnoksággal ellentétben a júniusi Európa Játékokon szőnyegre lépnek majd a magyar kötöttfogású birkózás elmúlt időszakának húzóemberei, a Lőrincz-testvérek és Kiss Balázs is.

"A kontinensbajnokságon Szilvássy Erik révén egy bronzérmet szerzett a szakág. A fiatalok beépítése szempontjából egy fontos világverseny volt az Eb, most azonban már az Európa Játékokra koncentrálunk" - mondta Sike András szövetségi kapitány, aki Minszkben "beveti" az Eb-n pihenő klasszisait.

Lőrincz Tamás is ott lesz az Európa Játékokon Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az olimpiai és kétszeres világbajnoki ezüstérmes, háromszoros Eb-győztes Lőrincz Tamás (77 kg), öccse, a 2017-es Eb-aranyérmes Lőrincz Viktor (87 kg), illetve a 2009-ben világbajnok Kiss Balázs (97 kg) egyaránt a tavaly októberi budapesti vb-n lépett szőnyegre legutóbb világversenyen, így az Európa Játékok lesz számukra az első komoly erőpróba az idei évben, melynek főversenye a szeptemberi, olimpiai kvalifikációs vb lesz Nurszultanban.
A fehérorosz fővárosban a magyar kötöttfogásúak négy súlycsoportban szerepelnek majd, a 77, 87 és 97 kiló mellett 67 kg-ban indíthat még birkózót Sike András.