Öttusa-Eb: ezüstérmes Marosi Ádám és a férfi csapat

DEMETER Bence; MAROSI Ádám, Regős Gergely
A második helyezett magyar csapat tagjai,, Demeter Bence (b), Regős Gergely (k) és Marosi Ádám az öttusa Európa-bajnokság férfi hagyományos csapatversenyének eredményhirdetésén a székesfehérvári Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban
Vágólapra másolva!
Ezüstérmet nyert Marosi Ádám a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság hagyományos versenyében, melyben Demeter Bencével és Regős Gergellyel együtt csapatban is második lett.

Demeter ötödik, Regős 27. helyen végzett. Győzött a francia Valentin Prades, míg harmadikként a brit Joseph Choong zárt. Csapatban a franciák voltak a legjobbak, a bronzérmet pedig az ukránok harcolták ki.

A 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes, 2013-ban Eb-győztes Marosi tizedik volt az úszás után, de vívásban remekelt, 23 győzelemmel kiharcolt második helyével összesítésben is ebbe a pozícióba került, melyet az egy verőhibával teljesített lovaglásával megőrzött.

Marosi Ádám bemelegít az öttusa Európa-bajnokságon a férfiak hagyományos versenye döntőjének lövészet-futás kombinált száma előtt a székesfehérvári Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kombinált számban az első két lövészet után az élen haladt, aztán a harmadik sorozatát követően Prades megelőzte, negyedikre viszont megint ő futott ki elsőként a lőállásból. A győzelmet jobb hajrájával harcolta ki a francia öttusázó.

"A riói olimpia törés volt az életemben, ez az eredmény most visszaigazolása annak, hogy jó az irány. A kudarcokból is lehet tanulni, a siker viszont megdobja az embert" - mondta a jövő csütörtökön 34 éves Marosi, aki a vívását nagyszerűnek értékelte, úgy fogalmazott, hogy nagyon elkapta a fonalat. "A kombinált számban a harmadik lövészetem nagyon meleg volt, kellett az utolsó jó sorozat. A futás végén azt hittem, hogy nem fogja bírni a francia." - tette hozzá, ugyanakkor hangsúlyozta: nagyon jó érzés ezüstérmesként felállni a dobogóra egy olyan versenyen, amelyen olimpiai, világ- és Európa-bajnokok, illetve érmesek voltak a mezőnyben.

A második helyezett magyar csapat tagjai,, Demeter Bence (b), Regős Gergely (k) és Marosi Ádám az öttusa Európa-bajnokság férfi hagyományos csapatversenyének eredményhirdetésén a székesfehérvári Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban Forrás: MTI/Kovács Tamás

A mezőny 36 helyett 35 fős volt, mert a brit James Cooke az úszás bemelegítésénél gyengének érezte magát, szédült, és a rajt előtt visszalépett.