Vágólapra másolva!
A pályán scratch-ben junior világ- és Európa-bajnok Daniel Babor is szerepel az augusztus 14-én rajtoló Tour de Hongrie-n induló cseh Pardus-Tufo Prostejov kerékpáros csapat keretében.

A magyar körverseny sajtószolgálata a szerdai közleményében jelezte, hogy Babor országúton gyűjthet hasznos kilométereket a jó pályaeredményekhez.

A cseh csapatban, amelyik 2017-ben a nyolcadik helyen zárta a magyar Tourt, négyen még juniorkorúak, tizenkilenc évesek, és köztük van Babor is.

A Pardus-Tufo Prostejov csikócsapata Forrás: Tour de Hongrie/Jan Brychta

Az idei Tour de Hongrie augusztus 14-én a siófoki prológgal rajtol, a karaván hat nap alatt tíz megyét érintve összesen 800 kilométert teljesít.

A 2018-as Tour de Hongrie útvonala:
Prológ: egyéni időfutam, Siófok, 4 km, augusztus 14.
1. szakasz: Balatonalmádi-Keszthely, 160 km, augusztus 15.
2. szakasz: Velence-Székesfehérvár, 170 km, augusztus 16.
3. szakasz: Cegléd-Hajdúszoboszló, 210 km, augusztus 17.
4. szakasz: Karcag-Miskolc, 178 km, augusztus 18.
5. szakasz: Budapest-Budapest, 78 km, augusztus 19.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie augusztus 14-én kedden Siófokon prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny a Balatonalmádi, Keszthely, Velence, Székesfehérvár, Cegléd, Hajdúszoboszló, Karcag, Miskolc, útvonalon hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 800 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kapott meghívót, minden együttes hét kerékpárossal állhat rajthoz a Magyar Körversenyen.