Megvan a második phjongcshangi triplázó

ski Horizontal WINTER OLYMPIC GAMES
Norway's Johannes Hoesflot Klaebo reacts as he crosses the finish line to win gold followed by second place Russia's Alexander Bolshunov, third place France's Richard Jouve and Sweden's Calle Halfvarsson in the men's cross country team sprint free final at the Alpensia cross country ski centre during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games on February 21, 2018 in Pyeongchang. / AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Norvég siker született a férfi sífutóknál a phjongcshangi téli olimpia szerdai férfi szabadstílusú csapatsprintviadalában.

A Martin Johnsrud Sundby, Johannes Hösflot Kläbo duó mindkét tagja együtt haladt a tízfős mezőnnyel az első körében, aztán Kläbo a második 1,4 kilométeres résztávon ellépett a többiektől, és három másodperces előnyt dolgozott ki. Ezt Sundby további kettővel tudta növelni, így Kläbónak a záró etapon már csak a távolság tartására kellett figyelnie, s az is belefért, hogy az utolsó métereken már lassan siklott a cél előtt.

Johannes Hösflot Kläbo (elől) a végén már csak lazsált és ünnepeltette magát Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Mögötte az orosz, francia, svéd hármas tagjai vetélkedtek a dobogóért, amelyről végül a skandinávok maradtak le. A címvédő finnek mindössze utolsó előttiként értek célba.

A győztes norvég váltó mindkét versenyzője tagja volt a 4x10 kilométeres váltónak, s Kläbo az egyéni sprintversenyben is győzött. Így a 21 esztendős versenyző a francia sílövő Martin Fourcade után a második triplázó lett Phjongcshangban.

Eredmények (az olimpia honlapja alapján) :
Sífutás, férfi szabadstílusú csapatsprint, olimpiai bajnok:
Norvégia (Martin Johnsrud Sundby, Johannes Hösflot Kläbo) 15:56.26 perc
2. Olimpiai Sportolók Oroszországból (OAR - Gyenisz Szpicov, Alekszandr Bolsunov) 15:57.97
3. Franciaország (Maurice Manificat, Richard Jouve) 15:58.28