Vágólapra másolva!
Jó meccsekkel, hatalmas rivalizálásokkal és nosztalgikus ütközetekkel zárult az LCS legutóbbi fordulója. Az NA LCS-ben megrendezték a hétvége és egyben a split rangadóját a listát vezető Echo Fox és Cloud 9 között, miközben Európában a Vitality bukdácsolásának köszönhetően felzárkóztak az üldözők. Már csak néhány hét van a rájátszásig, vessünk tehát egy pillantást a League of Legends Championship Series jelenlegi állására.

A szombati nap legjobbnak ígérkező meccsén a Cloud 9 a TSM-el nézett farkasszemet. Az NA LCS történetének két legsikeresebb csapatáról van szó, akik sorban nyerik a bajnokságokat és a világbajnokságon is rendre ott vannak. A mérkőzést még izgalmasabbá tette a C9 junglere Svenskeren, aki korábban a TSM-nél töltötte be ugyanezt a szerepkört, azonban ők megváltak tőle.

Ha csak ebből a mérkőzésből indulunk ki, akkor egyértelműen rossz döntés volt Svenskerent a C9-hoz engedni, hiszen gyakorlatilag felmosták a TSM-el a padlót és ebben Svenskerennek nagy szerepe volt, A Sejuani pick nagyon működött, folyamatos nyomást tudott helyezni vele a lane-kre, míg a TSM új junglere Mike Yeung teljesen elvesztenek tűnt a Skarnerrel.

A Cloud 9 gyakorlatilag minden lane-t megnyert, a legszembetűnőbb azonban Licorice top sikere volt a Gnarral, de Sneaky is remekül tudta kihasználni Ezrael képességeit, annak ellenére is, hogy láttunk már olyan mérkőzéseket idén, ahol a Tristana simán nyerni tudott ebben a párosításban. Sneaky pedig a forduló legszebb lövését is bemutatta:

Vasárnap újabb nehéz feladat előtt állt a C9, hiszen ezúttal a listát vezető Echo Fox volt az ellenfél és ez a mérkőzés már teljesen más képet festett Jensenékről. Már a draftnál érezhető volt, hogy talán túlságosan is bevállalós akar lenni a Cloud 9. A bannolásnál főleg a midre helyezték a hangsúlyt, Azirt és Zoét is elvették Fenixtől. A draft végén bizakodhatott mindkét csapat, hiszen Huni megkapta Gankplanket, Licorice pedig a counterpickjét, Luciant vitte el.

Amennyire jól zárult a draft a C9 számára, annyira rosszul kezdődött maga a mérkőzés,

ahol a stratégia érezhetően az volt, hogy Svanskeren nyomást gyakorol a topra és megpróbálják korán előnyhöz juttatni Licoricet. Az elején úgy nézett ki, hogy ez valóban működni fog, aztán Dardoch gank után mégis Huni szerezte meg az előnyt és innen beindult az úthenger.

Svenskeren, a Cloud 9 junglere Forrás: Riot Games

Licorice gyakorlatilag egyedül elvesztette a mérkőzést, hiszen a 0/5/0 kezdés után a Lucian olyan volt, mintha nem is létezne. Az Echo Fox pontosan tudta, hogy mit szeretne csinálni az ellenfél és hamar elvették tőlük az egyetlen ütőkártyájukat, ezután pedig, mondhatni, gyerekjáték volt a győzelem.

Az európai porondon is zajlottak az események. Magyar szempontból talán a legfontosabb, hogy a Schalke 04 továbbra sem tudott különösebb javulást mutatni és a split előtt, a bajnokság egyik esélyesének kikiáltott csapat közelebb áll az utolsó helyhez, mint az elsőhöz.

A G2 junglere Jankos és a mid laner Perkz Forrás: Riot Games

Az EU LCS-t vezető Vitality hétvégéje is kisebb tragédia volt. Miután pénteken kikaptak az addig utolsó H2K-től, szombaton a G2 verte meg őket úgy, hogy sem killt, sem pedig towert nem sikerült szerezniük.

Ezzel hármas holtverseny alakult ki az élen a Fnatic, a G2 és a Vitality között,

és utánuk is nagyon szoros az állás, hiszen négy csapat áll 5-5-ös mutatóval. A hétvége pozitív csalódása egyértelműen az H2K volt, akiknek sikerült mindkét meccsüket behúzniuk, visszahozva ezzel a playoff-reményeket.