Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki ezüstérmes hajós a balatonföldvári világbajnokság záró napján már nem tudott előrébb lépni a rangsorban.

Az Eb-ezüstérmes Berecz az ötödik helyről várhatta a vasárnapi zárónap éremversenyét, és második lett a dupla pontszámot adó futamban, amelybe a hét futam alapján a 113 indulóból az első tíz került.

Berecz Zsombor (HUN40) egész héten remekül versenyzett Fotó: Hirling Bálint - Origo

A szervezők tájékoztatása szerint a futamra némi halasztás után gyenge kelet-északkeleti szélben került sor. Berecz végig kitűnően versenyzett, az első - széllel szemben cirkáló - szakaszon negyedik helyen kerülte a bóját, majd a következő hátszélben egyet előrébb lépett.

A második szakaszon megerősítette ezt a harmadik pozíciót, és a befutóig tartó hátszélben türelmes vitorlázással megelőzve a görög Joannisz Mitakiszt másodikként ért célba.

Ezzel Berecz riválisai többségét maga mögé utasította, ám összesítésben nem tudott előrébb lépni, és 53 helyezési ponttal ötödik lett.

Berecz Zsombor elégedett lehet ezzel az ötödik hellyel Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az aranyérmet a 2012-ben Csillaghajóban olimpiai bajnok svéd Max Salminen nyerte 47 helyezési ponttal, a francia Európa-bajnok Jonathan Lobert (48) és az éremfutamban győztes holland Nicholas Heiner (50) előtt.

Finndingi, világbajnok:
Max Salminen (Svédország)
2. Jonathan Lobert (Franciaország)
3. Nicholas Heiner (Hollandia)
...5. BERECZ ZSOMBOR