Vágólapra másolva!
A budapesti világbajnokság után a rövidpályás világkupa-sorozat három állomásán is elindult Hosszú Katinka, de az utolsó, eindhoveni megállóra már elfáradt. Eltökélt célja, hogy robotként, a külső körülményeket teljesen kizárva versenyezzen. A személyét ért támadásokon nemhogy túl tud lépni, de a Nemzeti Sportnak adott interjújában azt mondta, erősebb lesz tőlük.

Hosszú Katinka két arany-, egy ezüst - és egy bronzérmet szerzett a budapesti világbajnokságon, majd a rövidpályás vk-sorozat három állomásán halmozta tovább az érmeket. Eindhovenben azonban Mireia Belmonte elvette tőle a 400 vegyes világcsúcsát, amit a sportoló az interjúban így kommentált: „Átéltem már ugyanezt 2014-ben a dohai rövid pályás világbajnokságon. Belmonte kapcsán erre vigyázni kell, mert ha vérszemet kap, ráugrik a lehetőségre. Másfelől viszont jól mutatja, hogy soha senki nem fog félreállni előlem!

Hosszú Katinka nem sűrűn mond ilyet, de most bevallotta, hogy Eindhovenre elfáradt Fotó: Mudra László - Origo

Az olimpiai- és világbajnok magyar úszó egyik céljának nevezte, hogy teljesen megtanulja kizárni a körülményeit a versenyek alatt. „(...)

az a célom, hogy robot legyek, hogy a külsőségek ne befolyásoljanak soha - a történtek azt mutatják, versenyzőként még nem jutottam el ide.”

Robotként szeretne teljesíteni Fotó: Szabó Gábor - Origo

A világkupa szabályainak módosításával kapcsolatban (egy állomáson legfeljebb négy távot vállalhat egy úszó) azt mondta, biztos benne, hogy ellene szól a változtatás. „Muszáj felvérteződnöm. Shane azt mondta: megpróbálhatnak megtörni, te el is hajolhatsz, de meg nem törhetsz!

Senki se higgye, hogy feladom! Hiszen akkor ők nyernének...”

Az Iron Lady jelenséghez fűződő negatív kritikákról pedig úgy beszélt:

„Megerősítenek a támadások. Annyi mindent mondtak és írtak már rólam, aminek csak egy része volt igaz, a másik felének viszont köze nem volt a valósághoz, hogy megtanultam visszafogni magam.

Tudom, sokaknak van egy képük rólam, ami valójában nem is én vagyok.”

Bizonyítani akart a budapesti közönségnek Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Nemzeti Sportnak Hosszú Katinka azt is elárulta, hogy a budapesti rendezésű világbajnokságon hatalmas teherként élte meg, hogy hazai közönség előtt kellett bizonyítania.