A címvédő Froome megtartotta a sárga trikót

Bauke Mollema, Trek, Tour de France
A holland Bauke Mollema nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, 15. szakaszát
Vágólapra másolva!
Bauke Mollema nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, 15. szakaszát, amelyen összetettben megőrizte első helyét a címvédő Chris Froome.

A Laissac-Sévérac l'Église és Le Puy-en-Velay közötti 189,5 kilométeres etap elején egy 28 fős boly ellépett a főmezőnytől, s kilenc percnél is nagyobb előnyre tett szert a szakasz második első kategóriás hegyéig.

Az emelkedőn a sárga trikós Froome defekt miatt leszakadt, ám segítőinek támogatásával felért az esélyeseket is magába foglaló csoportra. Eközben a lassan fogyatkozó - ekkor már csak nyolcfős - élbolytól Bauke Mollema szökött el 31 kilométerrel a befutó előtt.

A Trek holland kerekese jól osztotta be erejét és előnyét, így megnyerte a szakaszt, üldözői közül Diego Ulissi és Tony Gallopin sprintelt leggyorsabban.

A holland Bauke Mollema nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny vasárnapi, 15. szakaszát Forrás: BELGA/AFP/David Stockman

A brit Froome - visszaverve néhány kisebb támadást - közvetlen riválisaival együtt, közel hat és fél perces hátránnyal ért célba, így továbbra is ő áll az élen összetettben.

Eredmények:
15. szakasz, Laissac-Sévérac l'Église - Le Puy-en-Velay, 189,5 km:
1. Bauke Mollema (holland, Trek) 4:41:47 óra
2. Diego Ulissi (olasz, UAE Team Emirates) 19 másodperc hátrány
3. Tony Gallopin (francia, Lotto-Soudal) azonos idővel

Az összetett élcsoportja:
1. Chris Froome (brit, Sky) 64:40:21 óra
2. Fabio Aru (olasz, Asztana) 18 mp h.
3. Romain Bardet (francia, AG2R La Mondiale) 23 mp h.
4. Rigoberto Uran (kolumbiai, Cannondale-Drapac) 29 mp h.

A hétfői szünnapot követően kedden a Le Puy-en-Velay és Romans-sur-Isére közötti 165 kilométeres szakasz vár a mezőnyre. A 104. Tour de France-on a jövő vasárnapi, párizsi befutóig 3540 kilométert teljesítenek a résztvevők.