Usain Bolt teljesítménye felülmúlta Hosszú Katinkáét

athletics TOPSHOTS Horizontal
Usain Bolt of Jamaica celebrates after winning 100m "Salute to a Legend " race during the Racers Grand Prix at the national stadium in Kingston, Jamaica, on June 10, 2017. Bolt partied with his devoted fans in an emotional farewell at the National Stadium on June 10 as he ran his final race on Jamaican soil. Bolt is retiring in August following the London World Championships. / AFP PHOTO / Jewel SAMAD
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinkát is megelőzve Usain Bolt kapta meg a legnagyobb amerikai sportportál, az ESPN által alapított ESPY-díjat, amelyet az év legjobb teljesítményéért osztanak ki számos kategóriában.

A magyar úszó, aki a riói olimpián három arany- és egy ezüstérmet szerzett, a nemzetközi kategóriában volt versenyben az elismerésért, melyet végül

az olimpiák legeredményesebb sprinterének, a Brazíliában ugyancsak három bajnoki címet nyert jamaicai Usain Boltnak ítéltek oda.

A jelöltek között volt még Cristiano Ronaldo, az MMA-bajnok Conor McGregor és az ökölvívó Canelo Álvarez is.

Hosszú Katinka három aranyérmet nyert a riói olimpián Forrás: MTI/Mohai Balázs

Ami a többi kategória győzteseit illeti, a legjobb férfi sportolónak járó elismerést a kosaras Russell Westbrook, a legjobb női sportolóét pedig a tornász Simone Biles kapta.

A legjobb autóversenyző Lewis Hamilton, a legjobb teniszező Serena Williams és Roger Federer, a legjobb kosaras LeBron James, a legjobb jégkorongozó Sidney Crosby, a legjobb csapat pedig az NBA-bajnok Golden State Warriors lett.