Ibrával nem lehet összehasonlítani

Charlotte Kalla, sífutás
SWEDEN, Falun : Sweden's Charlotte Kalla celebrates winning the ladies cross- country 10 km individual free competition of the 2015 FIS Nordic World Ski Championships in Falun, Sweden, on February 24, 2015. Sweden's Charlotte Kalla won ahead of US' Jessica Diggins and US' Caitlin Gregg. AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
A hazai közönség előtt szereplő Charlotte Kalla nyerte kedden a női sífutók 10 km-es egyéni szabadstílusú versenyét a svédországi Falunban zajló északisí-világbajnokságon. A szám 2010-es olimpiai bajnoka mögött az amerikai Jessica Diggins és Caitlin Gregg végzett a második és harmadik helyen.

A célba érkezés után Kalla érthetően nagyon boldog volt, a versenyszám vancouveri olimpiai bajnoka a 2011-es csapatsprint-elsőség után csupán második világbajnoki aranyát nyerte.

"Hihetetlenül szerencsés vagyok, hogy sikerült a megfelelő léceket kiválasztanom. Ezzel a győzelemmel valóra vált egy álmom, elégedett vagyok magammal" - nyilatkozta, majd hozzátette, hogy a norvég vetélytársak gyengélkedése nem szerepelt semmilyen forgatókönyvben.

Charlotte Kalla nyerte a svédek első aranyát Falunban Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

A nagy esélyesként számon tartott norvégok közül a címvédő Therese Johaug meglepetésre csak 27., míg a hatszoros olimpiai bajnok Marit Björgen 31. lett. Utóbbinak ez pályafutása legrosszabb világbajnoki eredménye. Az egyetlen magyar induló, Szőcs Emőke a 62. helyen ért célba a 71 fős mezőnyben.

A sajtótájékoztatón egy újságíró megkérdezte, a hazai népszerűségi listán hova helyezné magát Zlatan Ibrahimovichoz képest. "Nevetséges lenne bármilyen összehasonlítás. Zlatan egy szupersztár" - válaszolta mosolyogva. Hozzátette, hogy este minden bizonnyal tortával fog ünnepelni.

Eredmények, sífutás, női 10 km:
1. Charlotte Kalla (Svédország) 25:08.8 perc
2. Jessica Diggins (Egyesült Államok) 41 másodperc hátrány
3. Caitlin Gregg (Egyesült Államok) 46.9 mp h.
...62. Szőcs Emőke 5:49.5 perc h.