Vágólapra másolva!

Három számban szétlövés dönt a kajak-kenusoknál

A hétvégi kajak-kenu országos bajnokság után eldőlt, hogy pénteken három számban rendeznek szétlövést a csehországi Racicében jövő csütörtökön rajtoló Eb-n, illetve az augusztus 17-én kezdődő szegedi vb-n való indulás jogáért, emellett a kenu négyesek is ismét összemérik erejüket mindhárom távon.

"Több számmal kapcsolatban is sikerült megállapodnunk és ezzel elkerülnünk a pótválogatót. Az azonban biztos, hogy K-1 500 m-en Benkő Zoltán és Vereckei Ákos, valamint 200 m-en C-1-ben az első válogatón az időközben megsérült Vajda Attila mögött második Foltán László, illetve a most csak az ob kedvéért elindult Kolonics György mögött végzett Bozsik Attila, C-2-ben pedig a Kozmann György, Kolonics és a Kovács Gergely, Végh Attila duó ismét összecsap egymással" - mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány.

A szakember már a pénteki versenyt megelőzően, szerdán a szövetség elnöksége elé terjeszti az Eb- és vb-csapat összetételére vonatkozó javaslatát.

Két kérdéses szám úgymond megoldódott: a legrövidebb távon K-4-ben vasárnap a Sík Márton és Csamangó Attila vezette négyes diadalmaskodott, de mivel ez a két versenyző egymás oldalán párosban is indul 200 m-en - és a férfiaknál egy távon belül nem engedélyezett a duplázás -, az első válogatón győztes, de az ob-n csak második Kadler Viktor, Gyertyános Gergely, Beé István, Babella Balázs összeállítású, világbajnoki címvédő kvartett indulását javasolja majd a szakvezető.

Ugyanebben a számban 1000 m-en áthidaló megoldás született: a kontinensviadalon az első szelektáló viadalt megnyerő Sík, Csamangó, Boros Attila és Boros Gergely alkotta csapat, a vb-n pedig a szegedi válogatón első Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth Gábor összetételű együttes képviselheti majd Magyarországot.

A pénteki, szintén Szegeden sorra kerülő pótválogató 9 órakor kezdődik, amennyiben az ismét vízre szálló kenu négyesek versenyében bármely távon más győztes születne, mint vasárnap, akkor szombaton ezeknek az egységeknek újabb forduló következik.