Vágólapra másolva!
 A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) a 2005/2006-os versenyidényben, vagyis a tavaly októbertól idén szeptember elejéig tartó időszakban összesen háromezer doppingtesztet akar elvégeztetni, s a "szúrópróbákat" javarészt ezután is versenyen kívüli, váratlan kontrollvizsgálatokkal kívánja megvalósítani.

A szövetség 2005 utolsó negyedében háromszáz analízist végzett, döntően - egészen pontosan 287 esetben - versenyen kívül, rajtaütésszerűen hajtva végre az ellenőrzést. Az adatot az IAAF illetékes bizottsága most tette közzé, azzal a kiegészítéssel, hogy a tesztelést változatlan erővel folytatják. Különösen nagy számú ellenőrző akcióval kell számolniuk az atlétáknak az év kiemelkedő világversenyein, így például a márciusi moszkvai fedettpályás vb-n.

Lamine Diack, a világszövetség szenegáli elnöke az IAAF székhelyén, Monte-Carlóban az EFE spanyol hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy "egy jó program keretében kell továbbmennie az ellenőrzésnek, amelynek során felhasználjuk a tudományos-technikai fejlődés legfrissebb eredményeit is".