Vágólapra másolva!
Ismét feltáró vallomás hangzott el a 90-es években doppingolással vádolt Olympique Marseille labdarúgócsapata ellen. A volt ír válogatott Tony Cascirono, aki 1994-től 1997-ig erősítette a kikötővárosiakat, a L'Equipe című francia sportlapnak megerősítette, hogy rendszeresen kaptak kétes összetételű injekciókat a meccsek előtt.

"Nem tudom, hogy mit adtak be nekünk, de 99 százalékra veszem, hogy illegális anyagról volt szó. A kezdés előtt nem sokkal mindenki kapott egyet a derekába, és utána mindig nagyszerűen ment a játék" - nyilatkozta Casacarino, hozzátéve: a klubon belül nyílt titok volt, hogy hasonló doppingolás történt az 1993-ban megnyert Bajnokok Ligája-döntő előtt is.

Jean-Jacques Eydelie, az OM volt futballistája egy hónapja közölte: közvetlenül az AC Milan elleni BL-finálét megelőzően őt és csapattársait egy ismeretlen szerrel beinjekciózták, amitől nagyon furcsán érezte magát a pályán.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem sokkal később bejelentette, hogy nem indít vizsgálatot a 13 évvel ezelőtti események ügyében, mert az akkor történtek elévültek, ezért már nem lehetne megbüntetni vétkeseket.