Vágólapra másolva!
A bajnoki divízió B csoportjának negyedik helyén végzett a magyar nőiasztalitenisz-válogatott a dohai csapat-világbajnokságon, miután szerdai második mérkőzésén minimális, 3-2-es vereséget szenvedett Romániától. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy Bátorfi Csilláék a legjobb esetben az ötödik, a legrosszabb esetben a nyolcadik helyen zárják a vb-t.

Az olaszok elleni első szerdai meccsen a születésnapját ünneplő Bátorfi Csilla kezdett, s kikapott 3-1-re a kínai származású Tan Wenlingtől. Ezt követően azonban szárnyalni kezdtek a magyarok, s csupa 3-2-es diadallal megfordították a mérkőzést. Előbb Tóth Krisztina verte a bolgár származású Stefanovát, majd Fazekas Mária múlta felül Laura Negrisolit, hogy ezt követően megint Tóth Krisztina következzen. Tóth az olasz-kínai Tan ellen okosan küzdött, s a döntő szettben nem ismert kegyelmet.

A magyar női együttes ezzel a győzelemmel visszavágott az olaszoknak az egy évvel ezelőtti, Courmayeurban elszenvedett Eb-elődöntőbeli vereségért, s nem utolsósorban azt az olasz gárdát múlta felül, amely Dohában a japán csapatot is legyőzte.

A románok elleni nyitányon Tóth Krisztina ott folytatta, ahol délelőtt az olaszok ellen abbahagyta: remek játékkal verte a világranglistán 12., Európa-ranglistán második Michaela Steffet. Póta Georgina sima veresége után (legyőzője Otilia Badescu volt) Fazekas Mária önbizalomtól duzzadó teljesítménnyel 3-0-ra "elgázolta" Adriana Nastasét, a befejező két mérkőzés előtt tehát a magyarok vezettek 2-1-re.

Zágráb rendezi a 2007-es egyéni vb-t
A csapat-világbajnokságnak otthont adó Dohában, a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) kongresszusán eldőlt, hogy 2007-ben Zágráb rendezheti meg az egyéni vb-t. A horvát főváros Stockholmot győzte le a szavazás során.


A magyar női válogatott csoportjában így a negyedik helyen végzett, megelőzve Olaszországot és Fehéroroszországot. A csapat csütörtökön - magyar idő szerint 11 órakor - Németországgal vagy Szingapúrral játszik. Amennyiben Tóthék kikapnak, akkor számukra befejeződik a vb, és az együttes a nyolcadik helyen végez. Győzelem esetén azonban további mérkőzések várnak a magyarokra, akik úgy végezhetnek az ötödik helyen, ha három találkozón is győznek.

A magyar férfi válogatott bosszantó kudarcot élt át a lengyelek ellen. Hiába vezetett ugyanis már 2-0-ra a Demeter Lehel, Pázsy Ferenc, Fazekas Péter összeállítású együttes, a végét mégis a lengyelek bírták jobban idegekkel s nyerték meg a mérkőzést 3-2-re. A magyar férfi válogatott ezzel csoportjában 1 győzelemmel és 2 vereséggel várja a csütörtöki, norvégok elleni folytatást.