Vágólapra másolva!
Hat magyar vívó került fel a budapesti női párbajtőr egyéni Világkupa 64-es főtáblájára. Hormay Adrien, Mincza Ildikó és Tóth Hajnalka kiemeltként mentesült a szombati selejtező alól, amelyet a Nemzeti Sportcsarnokban Révész Júlia, Nagy Tímea és Kiskapusi Dóra is sikerrel vívott meg.

A pénteki csapatverseny után szombaton az egyéni Világkupa selejtezőjével folytatódott a női párbajtőrözők háromnapos budapesti programja. A versenyre roppant erős mezőny jött össze: a 33 ország 157 indulója között a világranglista első 37 helyezettje kivétel nélkül megtalálható! A rangsorban első 16 mentesült a selejtező alól, így a csapatversenyben ezüstérmet, s immár olimpiai részvételt szerzett együttesünk három kiválósága, Hormay Adrien (3.), Mincza Ildikó (13.) és Tóth Hajnalka (16.) is. Az egyéni olimpiai bajnok Nagy Tímea (18.) viszont már szombaton is kénytelen volt vívni. Mellette még további 11 hazai vívónő szállt harcba.

A 141 selejtezőre kényszerülő versenyző 21 csoportban vívott, s az itt elért eredmények alapján a legjobb 16 egyből felkerült a 64-es táblára, amelynek így már a fele betelt. Hormay, Mincza és Tóth mellé negyedikként a juniorok közül idén kinőtt Révész Júlia csatlakozott. A BVSC versenyzője a csoportjában öt győzelemmel, egy vereséggel, és remek találataránnyal zárt, majd ellenfelei után egy gigantikus méretű szendvicset is legyűrt.

Nagy Tímeának viszont megint pechje volt. Bár ő is öt győzelmet és egy vereséget könyvelhetett el, rosszabb találataránya miatt ezúttal is kicsúszott a legjobb 16-ból, s tovább kellett vívnia. "Nehezen lendültem bele, s a második asszóban éppen a leggyengébb csoportellenfelemtől kaptam ki. Utána már nem volt gond. Nem vagyok boldog, hogy még mindig kell vívnom a selejtezőben, mert a következő asszómra hozzávetőleg egy óra múlva kerül sor, és ilyenkor este már inkább a gyermekeim mellett lennék" - vallotta be olimpiai bajnokunk.

A magyarok közül Nagy Tímea mellett még Diós Linda, Fodor Renáta, Kiskapusi Dóra, Szász Emese és Takács Emese volt érdekelt a selejtező folytatásában. Balczó Dorottya, Együd Réka, Molnár Hajnalka, Szívós Kitty, valamint a kétszeres egyéni világbajnok öttusázó Vörös Zsuzsa a csoportküzdelmek eredményei alapján sajnos búcsúzott.

Az egyenes kieséses folytatást a mieink közül a német riválisa ellen 10-4-es hátrányból fordító Nagy Tímea, valamint Kiskapusi Dóra élte túl, így hat magyar lesz érdekelt a 64-es főtábla vasárnap reggel 8 órakor kezdődő asszóiban: Hormay, Mincza, Tóth H., Révész, Nagy T. és Kiskapusi. No persze lesz egy hetedik is: Király Hajnalka - de ő francia színekben.