Vágólapra másolva!
Régen volt olyan magyar vonatkozású sportesemény, amely ennyire megmozgatta volna a szurkolókat. Mert noha Nagy János múlt szombaton a bíró döntése értelmében legyőzte a két éve Kokót "visszavonultató" Julio Pablo Chacónt, a drukkerek nem minden esetben örültek Csonttörő sikerének, sokan kétségbe vonják a diadal jogosságát. Szemléztünk az [origo] fórumában kinyilvánított markáns véleményekből, idéztünk Chacón argentin lapoknak adott nyilatkozatából, valamint közzétesszük a bokszbíró Daniel Van de Wielével készült interjút is.

Nagy volt a felhajtás, Szolnokon telt ház, a televízió előtt az ország egyharmada várta a nagy meccset, amelyen végül TKO-val Csonttörő győzött, gol36 viszont - a "Van-e esélye Csonttörő Jánosnak" című fórumtopikban - úgy véli, nem jogosan: "Szerintem nem jogos Jani győzelme, mert mélyütés volt." LaCy még messzebb ment: "Gyerekek, ez akkora bunda volt, hogy az már fáj. Magyarország szégyene."

Derik szerint "ha magyar módra ez a 'revans' (már a kifejezés is idétlen), akkor én mint magyar állampolgár, inkább nagyon szégyellem magam! Ha ezt Chacón nem óvja meg, akkor hülye, ha pedig megóvja, akkor teljesen igaza lesz!"

Ragi mester különös ötlettel állt elő: "Ne az fájjon, hogy nyert, legfeljebb az, hogy hogyan. Jó volt a magyar srác, és a négy mélyütésből legalább kettő nem volt az! Én kitaláltam, mit kéne... Tesztekkel határozzák meg, hogy mekkora ütést bír ki a heretartó. Gondolom, többszörösét annak, mint amit a magyar srác ütött."

World szerint Nagynak újra találkoznia kellene az argentinnal: "Jani derekasan helytállt, de arról is megyőződhettünk, hogy Chacón kőkemény, kiváló bokszoló, akit nem ismertünk meg szimulánsnak. Csonttörőnek illene revánsot vennie, ha esetleg nem kötelezhető is rá."

Bandeee örül a magyar sikernek: "Egyszer nekünk is lehet szerencsénk, ha már ilyen szerencsétlen nép vagyunk. Nem az az ítélet született, aminek kellett volna, de Nagy ezen a meccsen megérdemelte a győzelmet, és akár így, akár úgy, de győzött az igazság. Meg lehet nézni: azért a mélyütésért, amiért megintették, ez történt: Nagy bevitt egy ütést Chacón övére, és erre az 10-15 centivel lejjebb kezdte mutogatni, hogy 'jajistenemnagyonfáj'! Elismerem: biztosan fájt, de nem ennyire."

Icemanmc a pontozásról írt: "Reálisan lepontozva (a levegőt csépelő parasztlengőket és kesztyűtalálatokat, a mélyütést követő rászámolást nem nézve) Chacón három-négy ponttal vezette, rendkívül keményeket ütött testre, és tiszta jobbegyenesekkel is tisztán talált! A hazai pálya maximum egy döntetlenre lett volna elég - bár ha Janit még egyszer intik, arra sem. A két külföldi pontozónál döntetlenre állt, tehát a végeredmény 'majority draw' lett volna, ha lepontozzák, s még ez az eredmény is hízelgő lett volna Nagyra nézve."

Mezzoforte a bírót kritizálja: "Nem a végeredménnyel volt a baj, hanem a bírói határozatlansággal. Én ott rögtön leléptettem volna Nagyot."

Madrid02 nem kíméli a dél-amerikaiakat: "Szégyelljék magukat az argentinok. Minek szimulál Csakón? Csak nem edzői bemondásra, mert edző bá' bizony beszólt, hogy feküdjön le. Láttad a herevédőt? Azt átütni igen nehéz, a Jani nem pont herén csapta, hanem hajlatba. Kínos így győzni, az biztos, de a pontozóknál (két egál + hárompontos Jani-előny) nyert Csonttörő."

Mavo pontozásra számított: "Valóban az lett volna fair megoldás, ha lepontozzák a meccset, mert az ütés látványosan nem volt szándékos, ráadásul inkább találta el Chacón jobb lovaglóizmát, mint a tökeit, és megütött lovaglóizom is cefetül tud fájni (szerintem Chacón ezért sántikált a végén annyira)."

Tommaso nem kért kommentárt, ő viszont fűz: "Én szerencsére hang nélkül néztem a meccset, és bizony Csonttörő csak a levegőt törte, nem az ellenfelét, aki pedig őt elpáholta..."

Prokurator is a mélyütésről írt: "Ennek a bírónak talán az lett volna egyedül mélyütés, ha 'Diótörő' ököllel rácsapott volna Chacón nagylábujjára..."

Kozo rövid volt: "A magyar foci után a boksz is törölve."

World pedig optimista:"Most már előre kell tekintenünk, a súlycsoport WBO-klasszisára, Joel Casamayorra. Talán összejön egy mérkőzés, amelyen Csonttörő Jani lesz az ellenfele."