Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig a Statisztika Marczibányi téri csarnokában rendezik meg a 2003. évi asztalitenisz országos bajnokságot, amely egyben válogató az egy hónap múlva sorra kerülő olaszországi (Courmayeur) Európa-bajnokságra. A két legjobb magyar játékosnak, Tóth Krisztinának és Bátorfi Csillának már biztos a helye az Eb-csapatban, s ők nem vesznek részt az ob-n. Tóthék a katari nemzetközi bajnokságban indulnak, hogy az itt szerezhető világranglistás pontokkal közelebb kerüljenek az olimpiai kvótákhoz.

A 86. magyar bajnokságon a férfiaknál a címvédő Lindner Ádám és az 1999-ben győztes Pázsy Ferenc számít a két legnagyobb esélyesnek, bár további öt korábbi egyéni magyar bajnok is asztalhoz áll: Harczi Zsolt, Németh Károly (ők egyaránt ötszörös győztesek), Vitsek Iván, Demeter Lehel és Pagonyi Róbert. A fiatalok közül Fazekas Pétertől, Zwickl Dánieltől és Jakab Jánostól várható jó szereplés.

A nőknél Bátorfi és Tóth mellett csupán három hely kiadó az Eb-csapatban, ezekre Fazekas Mária, Molnár Zita, Póta Georgina, Lovas Petra és Éllő Vivien pályázik. A címvédő azonban nem közöttük található, hiszen tavaly Braun Éva nyerte az ob-t. A páros versenyekben mindenképpen "trónfosztás" lesz, mert a tavalyi győztesek (férfiak: Lindner, Gerold; nők: Fazekas, Lovas; vegyes páros: Bátorfi Z., Tóth) idén nem állnak össze. Az ob a Bull Magyarország Számítástechnikai Kft. jóvoltából pénzdíjas lesz, a dobogósok között 700 ezer forintot osztanak ki.

Ping-pong-pang?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26163

Ami Tóth Krisztinát és Bátorfi Csillát illeti, ők jelenleg a 16. és a 19. helyen állnak azon a leszűkített világranglistán, amelyen minden nemzet csupán két versenyzővel képviseltetheti magát. Ennek óriási a jelentősége az athéni olimpiai részvételt illetően, mert a május végi párizsi vb után lezárják a rangsort, s az első húsz helyezett automatikusan, a további kvalifikációk alul mentesülve ötkarikás kvótához jut. Tóth és Bátorfi tavaly nem vettek részt a katari versenyen, így nem kell "megvédeniük" pontszámokat, azaz ők Katarban nem veszthetnek, csak nyerhetnek pontokat.

A Bull-kupáért kiírt ob programja:
péntek:
10 óra: női páros az elődöntőig
11.30 óra: női egyes selejtező
14 óra: női egyes főtábla az elődöntőig
szombat:
10 óra: férfi páros az elődöntőig
11.30 óra: férfi egyes selejtező
15 óra: férfi egyes főtábla az elődöntőig
vasárnap:
10 óra: vegyes páros
14 óra: női és férfi páros elődöntők
kb. 14.45 óra: női és férfi egyes elődöntők
kb. 16.00 óra: egyéni döntők

Fábik Tibor