Vágólapra másolva!

Kimaradt a legenda az orosz sícsapatból

Fegyelmezetlen viselkedése miatt kimaradt a február 18-án kezdődő olaszországi északisí-világbajnokságra utazó orosz csapatból a hatszoros olimpiai aranyérmes sífutó Ljubov Jegorova.

A 36 éves klasszis kedden nem állt rajthoz az országos bajnokság vb-válogatónak számító 30 km-es versenyén, s edzőjével együtt indokolatlanul elhagyta a válogatott edzőtáborát. "Az utóbbi időben állandó problémáink voltak vele, ezzel a hozzáállással nem lehet az együttes tagja, még akkor sem, ha a múltban számtalan aranyérmet nyert a világversenyeken. Ezzel, azt hiszem, be is fejeződött a pályafutása, ideje, hogy a fiatalabbak is lehetőséghez jussanak" - mondta Anatolij Akentyev szövetségi kapitány.

Északisí20020207eszakisi.htmlFelejthetetlen szupersztárok20020207felejthetetlen.html

Jegorova 6 arany- és 3 ezüstérmével a téli olimpiák történetének második legeredményesebb versenyzője, csak a norvégok legendás sífutója, Björn Dählie előzi meg 8 első és 4 második hellyel. Karrierjét azonban nem csak az 1992-es albertville-i és a két évvel később rendezett lillehammeri játékokon elért nagyszerű sikerei tették emlékezetessé, hanem az is, hogy az 1997-es trondheimi vb-n lebukott a doppingvizsgálaton. Ezért utólag megfosztották az 5 km-en szerzett aranyától, és kétéves eltiltása miatt kénytelen volt kihagyni az 1998-as naganói olimpiát.

Északisí-vbhttp://www.valdifiemme2003.com

Az oroszok egyébként 10 férfi és 8 női versenyzőt neveztek a Val di Fiemmében sorra kerülő északisí-világbajnokságra.