Vágólapra másolva!
A hétvégén a debreceni Főnix csarnokban kerül sor a magyar nemzetközi tornászbajnokságra, amely a november végi, ugyanitt rendezendő szerenkénti világbajnokság főpróbája.

A válogatott keret szerdai, bemutató edzésével egybekötött sajtótájékoztatón Forgács Róbert, a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) főtitkára elmondta, hogy a hét végén a férfiaknál 15, a nőknél 8 ország versenyzői lépnek a szerekhez Debrecenben. A magyar nemzetközi bajnokság programja szombaton 14 órakor, vasárnap 10 órakor kezdődik, a belépés mindenki számára ingyenes. A nézők Csollány Szilveszter mellett további két olimpiai bajnokot - a román Andrea Raducant és Marius Urzicát -, s két világbajnokot - a görög Vlasziosz Maraszt és a finn Jani Tanskanent - is láthatnak.

A vb-n várhatóan 59 nemzet tornászai indulnak. A magyar keret jelenleg nyolc férfi és hat női versenyzőből áll, a végleges csapathirdetés még nem történt meg. Rossz hír, hogy a gyűrűn olimpiai bajnok Csollány Szilveszter két hete bicepszhúzódással bajlódik.

Szertornahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36905

"Sajnos vannak olyan pillanataim, amikor szinte meg sem tudom mozdítani a karomat. Azon kívül, hogy egy krémmel gyógyítgatom, s ha lehet, pihentetem, mást nem tehetek - mondta el Csollány, akinek az ominózus helyen hatalmas tapasz borítja a karját. - Terveztem, hogy a vb-n a gyakorlatomban előrukkolok egy különlegesen nehéz elemmel, rögtön a kezdésnél egy fecske, hátsó mérleg, fecske kapcsolat lett volna. De ebből már nem lesz semmi, éppen a sérülésem miatt. Így aztán a gyakorlatom tulajdonképpen megegyezik majd azzal, amelyikkel a patraszi Eb-n versenyeztem. Ezt már most is tűrhetően be tudom mutatni, s a vb-re olyan színvonalú lesz, hogy a pontozók sem köthetnek bele" - fűzte hozzá olimpiai bajnokunk, aki a vb előtt a magyar nemzetközi bajnokság mellett még egy versenyen, a párizsi Világkupán indul.

Csollány Szilveszter tavaly a genti világbajnokságon a 2., idén tavasszal a patraszi Eb-n a 3. helyen végzett.

Fábik Tibor