Vágólapra másolva!
Megszólalt hétfőn kirobbant doppingügyében Raimondas Rumsas, a Tour de France-on harmadik helyen végzett litván kerekes. A Lampre csapat azonnali hatállyal felfüggesztett versenyzője minden vádat tagad, állítása szerint felesége autójában csupán engedélyezett gyógyszereket találtak a hatóságok.
EPA
Rumsas nyugodt
Fotó: EPA


"Teljesen nyugodt vagyok, becsülettel megdolgoztam a harmadik helyemért, senki nem veheti el tőlem ezt a hatalmas eredményt" - mondta az összesereglett litván újságíróknak. A francia hatóságok már nem ennyire biztosak az igazában, miután felesége, Edita autójában a hivatalos közlemény szerint tasakokban és injekciókban "nagyon nagy mennyiségű" doppingszerre - elsősorban kortikoidra, tesztoszteronra és EPO-ra - bukkantak a Chamonix-i határátkelőhelyen, aminek következtében természetesen azonnal őrizetbe vették.

Kerékpár & Bodrogi László Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=34087

"Nem tagadom, én adtam a feleségemnek a lefoglalt készítményeket, mivel már nem volt rájuk szükségem és nem akartam a repülőtérre magammal cipelni őket. Abban azonban biztos vagyok, hogy doppingszer nem volt köztük."

Annyi bizonyos, valaki nem mond igazat. Hogy a hatóságok vagy Rumsas ferdíti az igazságot, később fog kiderülni. Mindenesetre a litván jogász segítségét kérte az ügyben, s kijelentette: ha a hatóságok annyira biztosak benne, hogy doppingolt, mutassanak egyetlen olyan vizsgálati eredményt, amely ezt alátámasztaná. Álláspontja szerint ugyanis ilyen nem létezik.

Megszólalt a Lampre csapatorvosa is, aki saját bevallása szerint nem írt fel illegális szereket Rumsasnak, ahogy a csapat többi tagjának sem. Arról, hogy ezen készítményeken kívül mást bevett-e, nincs tudomása.

Koncz Dávid