Vágólapra másolva!
A stanfordi nőitenisz-torna első fordulójában két hónapos böjt után újra egyéni mérkőzést nyert az orosz Anna Kurnyikova. A belga Justine Henin meg rálépett az ujjára. Los Angelesben az első kiemelt német Tommy Haas pottyant ki rögtön az elején, a német sztárt a világranglista-288. amerikai Alex Bogomolov Jr. búcsúztatta két sima szettben.

A teniszpályák helyett a divatbemutatókat mostanság sokkal inkább előnyben részesítő Kurnyikova mégsem felejtette még el teljesen a teniszezés tudományát, két hónapig tartó sikertelenség után újra győztesként fogadhatta ellenfele gratulációját. Nem is akárkit vert meg, hiszen riválisa a stanfordi kemény pályás torna első fordulójában a világranglista 18. helyén álló, nyolcadik kiemelt izraeli Smashnova volt.

Az ugyanezen a listán csupán 54. pozícióban szerénykedő Annácskának az utóbbi időkben az izraelinél sokkalta gyengébb képességű játékosokkal is meggyűlt a baja, ennek ellenére most egészen simán, 6:3, 6:2 arányban kerekedett felül. Fénykorára emlékeztető teniszt mutatott be, türelmesen játszotta végig a pontokat, végig látható volt rajta a kemény koncentrálás. Ha kellett, rohamozta a hálót, s kegyetlenül befejezte a pontokat. Smashnova tulajdonképpen hozzá sem tudott szagolni az összecsapáshoz.

"Azok után, hogy zsinórban buktam el a mérkőzéseket, remek érzés újra győztesként az interjúszobába jönni" - lelkendezett Kurnyikova, aki hat hónap után tudott újra az első húszban tanyázó játékost legyőzni. "Múlt héten, mikor Miamiban tréningeztem, a labdát is alig találtam el, így nem számítottam semmilyen kiugró eredményre. Edzőm, Harold Solomon viszont folyamatosan sulykolta belém, hogy a kemény munkának előbb-utóbb meglesz az eredménye, most kénytelen vagyok igazat adni neki. Bízom a jó folytatásban is."

Kurnyikovának a harmadik forduló sem elérhetetlen, következő ellenfele ugyanis a selejtezőből főtáblára került indonéz Prakusya lesz.

Serena Williams továbbra is az élen/sport/egyeni/tenisz/20020715serena.htmlTeniszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31016Ki a legszebb teniszezőnő?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29744

Meglepetés, hogy máris csomagolhatott a hatodik helyen kiemelt belga Justine Henin, őt a szintén selejtezős Irvin győzte le 6:3, 4:6, 6:1 arányban. Az amerikai játékosról tudni érdemes, hogy pályafutása során még soha nem győzött le olyan előkelő helyen rangsorolt játékost, mint Henin, aki az aktuális világranglista hetedik helyét foglalja el.

Az kellett ehhez, hogy a belga klasszis a döntő játszmában rálépjen az ujjára - Henint többszöri ápolták, de elveszítette a mérkőzést.

A szintén belga, nem mellékesen pedig a torna címvédőjeként teniszező Clijsters viszont már a legjobb nyolc között jár, miután sima mérkőzésen verte az amerikai Tut.

Eredmények:
Stanford, 565 ezer dollár összdíjazás, 1. forduló:
Irvin (amerikai) - Henin (belga, 6.) 6:3, 4:6, 6:1
Kurnyikova (orosz) - Smashnova (izraeli, 8.) 6:3, 6:2

2. forduló:
Clijsters (belga, 4.) - Tu (amerikai) 7:5, 6:2

Los Angeles, 400 ezer dollár összdíjazás, 1. forduló:
Bogomolov Jr. (amerikai) - Haas (német, 1.) 6:4, 6:4
Agassi (amerikai, 2.) - Carlsen (dán) 6:3, 6:1
Grosjean (francia, 3.) - Brasington (amerikai) 6:1, 6:2
Kuerten (brazil, 5.) - Bastl (svájci) 7:5, 7:6
Okun (izraeli) - Schalken (holland, 6.) 7:6, 7:6
Malisse (belga, 7.) - Draper (ausztrál) 6:4, 7:6
Mirnyij (fehérorosz, 8.) - Mamiit (amerikai) 6:4, 6:4
Kiefer (német) - Gimelstob (amerikai) 7:5, 6:1

Kitzbühel, egymillió dollár összdíjazás, 2. forduló:
Lisnard (francia) - Rios (chilei, 9.) 7:5, 6:4
Ferrero (spanyol, 2.) - Labadze (grúz) 6:4, 6:4

Koncz Dávid