Vágólapra másolva!
A Német Kerékpáros Szövetség sportbírósága hat hónapra eltiltotta a doppingoláson ért Jan Ullrichot.

A sydneyi aranyérmes és 1997-es Tour de France-győztes versenyző szervezetében amfetamin nyomait mutatta ki a június 12-én elvégzett vizsgálat, s a 28 éves kerekes ezután bevallotta: egy szórakozóhelyen két drogtablettát vett be. Sylvia Schenk, a BDR elnöke délelőtt még azt jelentette be, hogy legkésőbb augusztus 9-ig döntenek Ullrich ügyében. A jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodó sztár ellen kábítószer-használat miatt ügyészségi eljárás is indult.

Nagy anabolikusszteroid-fogás Belgiumban

A belga rendőrség több mint fél tonna anabolikus szteroidot foglalt le, amelyek piaci értéke 137,5 millió euró. Anabolikus szteroidokból ez eddig a legnagyobb fogás Nyugat-Európában. A nyomozók jól összehangolt házkutatások során, Belgium Limburg megyéjének három helységében, Bocholtban, Maaseikben és Zonhovenben foglalták le a szert. Három személyt előzetes letartóztatásba helyeztek.

A testépítők, rövidtávfutók és más sportolók által a gyors izomfejlesztésre használt tiltott szerek már tabletták és ampullák formájában feldolgozva, fadobozokban voltak, amikor a rendőrök lefoglalták őket. A nyomozók tudomása szerint a csempészek hat európai országba készültek szétküldeni a szállítmányt. Az anabolikus szteroidok ugyanúgy tiltott szerek, mint a legkeményebb kábítószerek, például a heroin vagy a kokain. A belga rendőrök szerint nagyon ritka az ilyen nagy fogás, mert általában csak kis mennyiségben találnak ilyen tiltott szert egy-egy razzia során.