Vágólapra másolva!
Nyüzsgő forgalom a Bajcsy-Zsilinszky úton, élénk mozgás a Boxutcában. Első ránézésre minden rendben van Kovács István éttermében, s Kokó megnyugtat, ez nem csak a látszat. Profi ökölvívó-világbajnokunk az [origo] kérdéseire válaszolva elmondta: elégedett az eddigiekkel, új tévéműsorra vágyik, s szerinte Lewis győzelme Tyson felett egyáltalán nem számít meglepetésnek.

Fotó: Barakonyi Szabolcs


Nagyobb feladatra is készen
Fotó: Barakonyi Szabolcs
- Amikor bemutattad az éttermed díszét jelentő McLaren autót, a Boxutca még zárva volt. Az elmúlt egy hónap alatt hogyan ítéled meg, vállalkozásod beváltotta a hozzá fűzött reményeket?


- Milyen illusztris vendégek fordultak meg eddig nálad?
- A hazai sportélet színe-java már járt itt, többen vissza is tértek már, de például itt ünnepelte születésnapját Friderikusz Sándor, több ünnepséget szerveztünk már cégek számára, s hogy a legfontosabbat ki ne hagyjam, David Coulthard is megnézte egykori autóját.

- Az [origo] olvasói közül többen megjegyezték már, hogy a járművön a hármas szám látható, ám David Coulthard sohasem ült ilyen autóban. Mi erről a véleményed?
- Erről Ron Dennis, a McLaren főnöke tudna mesélni. Valószínűleg igaz, hogy David nem ült ebben járműben, de legalább elmondhatom, mindkét versenyzőnek köze van hozzá. A hármas szám Häkkinent, a fejnél található név Coulthardot idézi. Az biztos, hogy ezzel az autóval versenyeztek, az egyik első kerék még most is őrzi egy összecsapás nyomait.

- A nyár kezdetével beindult az egyik kereskedelmi televízióban a "Kell egy csapat!" című vetélkedőd. Most, hogy már a közönség is láthatta, hogy érzed, bejött a várakozásod?
- A vetélkedő beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Sokan nézik, megvan az állandó közönsége és műsorideje. Hogy meddig csinálom, nem tudom, már jeleztem a vezetőknek, hogy szívesen belevágnék nagyobb feladatba is. Arra jó volt, hogy megtapasztaljam a műsorkészítés fortélyait.

- Ez azt jelenti, hogy ezzel párhuzamosan vágnál bele másik produkcióba, vagy ezt mellőzve?
- Akár így, akár úgy. Eddig havi tíz napot töltöttem stúdióban különböző munkákkal, legyenek azok lámpabeállítások, demo- vagy éles felvételek elkészítései. De másra is vágyom még!

- Visszatérve lételemedhez, az ökölvíváshoz: mi a véleményed utólag a Lennox Lewis - Mike Tyson mérkőzésről?
- Azt kell mondanom, várható volt. Tyson hiába jó bunyós, eltékozolt évei - gondolok itt főleg a börtönévekre - nem múltak el nyomtalanul. Lewis győzelme abszolút nem meglepetés.

- Azt lehet hallani, sőt maga Lewis is azt nyilatkozta, már nem érdekli őt egyik Klicsko sem, inkább visszavonulna.
- Szerintem Lennox még egy-két évet biztosan öklözni fog.

- A hét végén kezdődik Permben az ökölvívó amatőr Európa-bajnokság. Mit vársz a magyaroktól?
- Nem hiszem, hogy rólunk szól majd a verseny. Fiatal csapatunk számára a rutinszerzés a cél. Nem mondom azt, hogy nem születhet érem, talán még soha sem fordult elő, hogy medál nélkül tértek volna haza bunyósaink az Eb-ről, de ehhez szerencse is kell.

Pincési László