Vágólapra másolva!
Nem olyan könnyű elszakadni a profi ökölvívás világától, mint ahogy Kovács István előre eltervezte azt. Az amatőrként és profiként is világ- és Európa-bajnoki címig jutó olimpiai bajnok bunyóst a gdanski búcsúmérkőzése után felkérték, legyen a WBO kelet-európai megbízottja.

Még egy hét sem telt el Kovács István visszavonulása óta, és a népszerű Kokó újabb feladatot kapott a profi ökölvívás világában. A múlt szombati, gdanski búcsúmeccs után, ahol a második menetben kiütéssel győzött az amerikai Steve Trumble ellen, megkereste őt Francesco Valcarcel, a Bokszvilágszervezet (World Boxing Organization) elnöke s felajánlotta, legyen a WBO kelet-európai ellenőre és komisszárja. Kovács elfogadta ezt, így nem szakad meg a kapcsolata az Universum Box-Promotionnel sem, hiszen a hamburgi istálló versenyein akár hivatalból is megjelenhet.

"Most én vagyok Dariusz Michalczewski főnöke" - jegyezte meg viccesen Kovács az Universum honlapján. "Kokó egy csodálatos ember. Szükségét érzem annak, hogy a boksz üzleti világában tartsam" - jegyezte meg Valcarcel.

"Kokóval minden idők legnagyobb amatőr bajnokát veszítettük el. Biztos voltam abban, hogy ismét világbajnok lehet, de elfogadtuk és megértettük, hogy vissza akar vonulni" - mondta Peter Hanraths, a klub vezetője.

Pincési László

Korábban:

Fórum:

Fel a fejjel Kokó! Szeretünk!

Nem hiányzik a könyvtárából?