Vágólapra másolva!
Mike Tyson, aki egy nappal ezelőtt havannai hoteljében összetűzésbe került az újságírókkal, elhagyta Kuba fővárosát. A volt világbajnok nehézsúlyú bokszoló az Air Jamaica járatán intett búcsút a szigetországnak. Jose Sulaiman, a WBC-szervezet elnöke védelmébe vette Iron Mike-ot.

Azok után, hogy szállodájában az újságírók láttán dührohamot kapott, s "lebontotta" a karácsonyi díszeket, valamint azok közül néhányat az újságírókhoz vágott, Mike Tyson elutazott Havannából. Az igazsághoz tartozik, hogy illegálisan vakációzott a szigeten, ugyanis amerikai állampolgár csak kormánya speciális engedélyével tartózkodhat Kubában.

Jose Sulaiman, a WBC-szervezet elnöke kijelentette, az újságírók jobban tették volna, ha békén hagyják a pihenő bokszolót: "Tyson heves vérmérsékletű ember, aki számos alkalommal úgy viselkedik, mint egy gyemek. De ha nyomást gyakorolnak rá, akkor a felszínre tör másik énje, s megakadályozza, hogy bárki is a privát szférájába avatkozzon."

Az elnök úgy vélekedik, Tyson lélekben megkezdte a felkészülést az áprilisi, Lewis elleni csatára, tudatát már a meccs tölti ki. A bokszoló is úgy érezheti, mint sokan mások, hogy ez az utolsó lehetősége, hogy elnyerje a világbajnoki címet. Lewis nagyszerű bokszoló, ezt Tyson is tudja. De azt is, hogy ő lehet képes arra, hogy megfossza címétől a világbajnokot. Feszült, azért utazott Kubába, hogy kicsit eltűnjön az emberek szeme elől.

Korábban:

Tyson begolyózott

Thury Gábor