Vágólapra másolva!
"Előléptették" Erdei Zsoltot: a november 24-i, braunschweigi esten nem bokszol, helyette december 1-jén, Vlagyimir Klicsko New York-i gáláján lép szorítóba Madár.

Fotó: Barakonyi Szabolcs
Madár nagy lehetőséget kapott

"Ahhoz, hogy bármilyen, Universum Box-Promotion eseménnyel kapcsolatos hírt megerősíteni vagy cáfolni tudjak, beszélnem kell Peter Hanraths-cal, a német istálló vezetőjével" - mondta Dámosy, aki Erdei mellett Kovács "Ko-Ko" István, Csollány Szilveszter, Kovács Ági és a férfivízilabda-válogatott ügyeit is intézi. Miután ez a beszélgetés megtörtént, a menedzser közölte: valóban nem bokszol Madár novemberben többet.

Braunschweig helyett azonban New Yorkba utazik a félnehézsúlyú magyar profi, ahol nem kisebb meccs, mint a Klicsko-Izon összecsapás előtt léphet szorítóba. Magyar profi rajta kívül még nem szerepelt amerikai gálán: augusztus eleji, Las Vegas-i mérkőzésével Madáré ez a rekord.

Erdei legutóbb november 3-án bokszolt, akkor Lübeckben másfél menet alatt elintézte francia ellenfelét. Következő mérkőzését először november 10-re írták ki, de ez túl korainak bizonyult, így előbb 24-re tolták, ezt azonban meghiúsította az amerikai lehetőség.

Korábban:

[origo]