Mourinho az írverés után is beszólt a Barcelonának

Vágólapra másolva!
Volt aki attól tartott, hogy José Mourinho jelenléte az Eb-n vihart kavarhat a spanyoloknál, a portugál egy nyilatkozattal igazolta az aggodalmakat. A Real edzője felháborodva reagált az írek elleni győzelem után érkezett sajtóvisszhangra, melyben sokan a Barcelonához hasonlították a spanyol válogatottat.
Vágólapra másolva!

"Mindenki csak a Barcáról és a válogatottról beszél, holott a spanyol együttesben öt Real-játékos is szerepel" - dühöngött a Realt irányító portugál. "A Barcelona és a spanyol válogatott két külön fogalom, nem tudom hogy lehet ezt a két dolgot összekeverni."

Mourinho a tőle megszokott stílusban tette nyomatékosabbá, hogy túlértékelik a katalán klubot. "A Barcelona az egyik volt spanyol bajnokcsapat. És hangsúlyozom, csak volt bajnokcsapat, semmi több."

Mourinho érkezése az Eb-re az angol sajtó szerint már eleve feszültségforrást jelentett a spanyolok számára. A válogatott középpályása, Xavi egy korábbi nyilatkozatára alapozva a Daily Mail már napokkal korábban figyelmeztetett, hogy a Real edzőjének jelenléte feszültséget okozhat a Real és a Barcelona válogatottjai között.

Az említett nyilatkozatban Xavi arról beszélt, hogy a két csapat játékosai között a válogatottban is elmérgesedett a viszony, állítólag Vincente del Bosque szövetségi kapitány és Carles Puyol, a Barcelona védője simította el a feszültségeket. Továbbá azt is elmondta, szerinte a Real Madrid bajnoki címe ellenére a Barcelona és leköszönt edzője, Josep Guardiola jóval többet tett le az asztalra, mint Mourinho és csapata.

Mourinhónak már az első csoportkör után is volt egy megjegyzése a spanyolok számára, akkor Del Bosquét bírálta, amiatt, hogy támadó nélkül állította fel csapatát: "Hiába dolgoznak rengeteget a spanyol középpályások, csatár nélkül meddő marad a fölényük."