Ronaldo: műtét, majd vélhetően irány Madrid

Vágólapra másolva!
Műtét vár Cristiano Ronaldóra, az Európa-bajnokság csütörtöki negyeddöntőjében a németekkel szemben "elvérző" portugálok futballsztárjára. "Már három hónapja fáj a lábam, operációra van szükség. Most, hogy kiestünk, jöhet a műtét, és gyorsan megkezdhetem a rehabilitációt" - közölte a 23 éves csatár, hozzátéve: nagy az esélye annak, hogy elhagyja a Manchester Unitedet, és aláír a Real Madridhoz.
Vágólapra másolva!

"Valószínűleg megyek, de nem csak rajtam múlik a dolog. Tudtommal a Madrid ajánlatot tett értem az MU-nak. Mindig is a Realról álmodtam, és Luiz Felipe Scolari, a válogatott szövetségi kapitánya is azt mondta, hogy ilyen lehetőség csak egyszer adódik az életben. Nehéz lesz elköltöznöm Manchesterből, de a klubnak és nekem is jót tenne a váltás" - jelentette ki Ronaldo.

A madridiak a portugál klasszisért állítólag 80 milliót eurót kínálnak. Sir Alex Ferguson, a manchesteriek szakvezetője még a foci-Eb előtt ingerülten reagált a Real közeledésére. "A Real évek óta belőlünk él, elvitte tőlünk Beckhamet, Van Nistelrooyt, tavaly még az erőnléti edzőmet is elvitték a madridiak, de Cristianót nem kapják meg" - jelentette ki Ferguson. "Ronaldónak olyan szerződése van 2012-ig, hogy azt egész biztosan nem fogja a Real kedvéért felbontani."

A szélsőt a hírek szerint heti 300 ezer fontos fizetéssel csábítják, amivel messze ő lenne a világ legjobban kereső futballistája. A madridi csapat elnöke, Ramon Calderon június elején tett nyilatkozata szerint ugyanakkor nem olyan egyszerű Ronaldo szerződtetése, mert az még hagyján, hogy a királyi gárdának nincs elég pénze az Aranylabda-várományos portugálra - többe kerülne, mint Zinedine Zidane 2001-ben, érte akkor 46 millió fontot adott a Real -, de a fizetését sem lenne könnyű összekaparni.

Caleron úgy véli, akkor lenne Ronaldo járandóságára elengedő pénz, ha a mezéből többet értékesítenének, mint korábban David Beckhaméből, amelyből nem keveset sikerült eladni...

Az Eb-búcsút követően Ronaldo azt mondta, kettő, legfeljebb három napon belül nyilatkozatot ad ki a jövőjével kapcsolatosan, azaz tényleg hamarosan kiderül, hogy a Realé lesz-e vagy sem. "Beszélni fogok a Manchester Uniteddel. Megpróbálok megegyezni velük, s meglátjuk, mi sül ki a dologból."

Válaszul az MU hivatalos honlapján megerősítette, hogy nem foglalkozik semmilyen ajánlattal, mert a portugál csillag továbbra sem eladó.