Meier bocsánatot kért Erikssontól az elvett gól miatt

Vágólapra másolva!
Állítólag elnézést kért Urs Meier, a Portugália-Anglia Európa-bajnoki negyeddöntő svájci bírója az angolok svéd szakvezetőjétől, amiért nem adta meg Sol Campbell fejesgólját.
Vágólapra másolva!

Campbell a sorsdöntő, csütörtök esti mérkőzésén, 1-1-es állásnál, a rendes játékidő utolsó percében fejelt Ricardo hálójába, Meier azonban a portugál kapus lökése címén nem adta meg a találatot. A hosszabbításban mindkét együttes egy-egy gólt lőtt, vagyis maradt a döntetlen, a büntetőpárbajt pedig a portugálok nyerték, elütve az angolokat a továbbjutástól.

A szombati The Sun forrásmegjelölés nélküli cikke szerint a drámai összecsapás után a játékvezető elnézést kért Sven-Göran Erikssontól, az angolok szövetségi kapitányától a gól érvénytelenítéséért. Eriksson a legnagyobb brit bulvárlap szerint ezt közölte is a játékosokkal.

Másnapi lisszaboni sajtóértekezletén a svéd szakvezető maga is beszámolt arról, hogy a meccs után váltott "néhány magánjellegű mondatot" Meierrel, de közölte, hogy a beszélgetés tartalma csak rá és a bíróra tartozik. Urs Meier neve a vitatott döntés óta szitokszóvá vált a brit sajtóban, amely - vérmérséklettől függően - "súlyos játékvezetői tévedésnek", vagy "a hazaiak javára elkövetett csalásnak" minősíti az angol gól érvénytelenítését.

A Meier elleni brit sajtókampányra jellemző, hogy szombati The Sun kiderítette még azt is: a játékvezető, aki Angliától a továbbjutást "csalta el", még a feleségét is megcsalta. A lap szerint a bíró "dobta vonzó feleségét, Franziskát" egy női játékvezető kedvéért, akivel "egy alpesi szerelmi fészekben él". A The Sunnak maga a volt feleség mesélte el, hogy még nem váltak el, de férje afférja miatt "a házasságnak vége". "Urs megcsalt engem, és most úgy tűnik, megcsalta Angliát is" - idézte a brit lap Meiernét.

A naponta 10-11 millió brit által olvasott bulvárlap a legjellemzőbb svájci termékek bojkottjára szólította fel olvasóit. A kerülendő árucikkek listáján szerepel egyebek mellett a kakukkos óra, az ementáli sajt, a Toblerone csokoládé, a Swatch óra, a svájci bicska és a svájci bankszámla. Hogy az olvasók biztosan felismerjék, melyik az az ementáli sajt, amelyiket nem szabad megvenni, a lap zárójelben odaírta, hogy "az, amelyikben az a sok lyuk van..."

(MTI)