Sáez marad a spanyol kapitány

Vágólapra másolva!
Az éles kritikák ellenére Inaki Sáez marad a portugáliai Európa-bajnokságtól a csoportküzdelmek után búcsúzó spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Ezt maga az érintett jelentette be madridi sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A 61 éves szakvezetővel éppen az Eb előtt hosszabbítottak a 2006-os világbajnokság végéig. "Meg kellett hoznom egy döntést, és ez tűnt a leglogikusabb lépésnek" - fogalmazott Sáez, akit elsősorban a korai kiesés miatt támadtak. A spanyol együttes - noha esélyesként érkezett Portugáliába - a házigazda és a görög együttes mögött csak a harmadik lett csoportjában.

A közel két éve posztján lévő Sáezszel a válogatott 23 mérkőzést játszott, és csupán kétszer kapott ki, igaz, kivétel nélkül kritikus módon. Tavaly a görögök nyertek Spanyolországban, így - többek között emiatt - a riválist Eb-pótselejtezőre kényszerítették, amelyet aztán Norvégia ellen sikerrel vívott meg a hispániai alakulat.

A következő vereség vasárnap Portugália ellen egyben az idei kontinenstornától való búcsút jelentette. A spanyol média szerint Sáezt főleg a szintén bírálatok kereszttüzében álló Angel Villar szövetségi elnök támogatja.