David Albelda (Spanyolország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere David Albelda, a spanyolok középpályása.
Vágólapra másolva!

David Albelda (Spanyolország)
Poszt: középpályás
Klub: Valencia CF
Születési idő: 1977. szeptember 1., Valencia
Testsúly, magasság: 181 cm/77 kg

Tősgyökeres valenciainak számít, a városban született, és a helyi klubban kezdte meg pályafutását. Tizennyolc esztendősen már a B csapatban szerepelt, az 1995-96-os idényben a harmadik vonalban 31 mérkőzésen 4 gólt ért el.

Ezután tapasztalatszerzés céljából kölcsönadták a másodosztályú Villarrealnak, ahol egy szezont töltött el, majd visszatért a Valenciához, ahol azonban ekkor még nem tudta beverekedni magát az első csapatba, így aztán megint "lepasszolták" a Villarrealnak, amely ekkor már a legjobbak között szerepelt.

1999 óta immár véglegesen a Valencia focistája, vagyis tagja volt a kétszeres BL-döntős együttesnek, és a 2002-es bajnokcsapatnak is. A középpályán remekül megérti magát Barajával, ami a válogatottba kerülésnél is előnyére válik, hiszen csapattársa alapember, a másik védekező középpályás pozíciónál így Albelda kedvezményezettnek számít.