Vágólapra másolva!

Pénteken kora hajnalban pólóznak Kásásék

Különleges vetélkedőt folytatott egymással a világbajnokság sajtóközpontja és a vb hivatalos időmérőjének számító főszponzor, az Omega cég.

Utóbbi nem csupán az úszóversenyek elektronikus időjelző készülékeinek működtetése révén van jelen Montrealban, hanem külön internetes eredményközlő weboldalt is üzemeltet. Ezen - például - a magyar-görög férfivízilabda-mérkőzés időpontja itteni órajárás szerint 21.30-ra van feltüntetve, amely odahaza péntek hajnali 3.30-at jelent. Igen ám, de a vb-sajtóközpont műsorlapja meg 16.30-ra adta meg a meccskezdetet, ez pedig még csütörtök 22.30-nak felelt volna meg Magyarországon.

A sajátos versenyfutás az idővel, helyesebben az időponttal az Omega "győzelmét" hozta: Kemény Dénes csapata péntek hajnalban játszik. Ami persze sem az otthoni későn fekvőknek, sem a korán kelőknek nem igazán jó, de talán megéri az ébrenlétet, hiszen győzelme esetén a magyar válogatott világbajnoki címe megvédéséért száll vízbe a másik elődöntő, a szerb-horvát párharc továbbjutójával a Jean Drapeau park központi medencéjében.