Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő szerencse érte a német nőikézilabda-válogatottat, amely csúfosan elbukta ugyan a világbajnoki selejtezőt Lengyelországgal szemben, Tajvan visszalépését követően mégis ott lehet a decemberi, szentpétervári világbajnokságon. A sorsolást július 2-án, szombaton tartják az orosz városban.

Tizenkét nappal azután, hogy a német női kézilabdázás mélypontjára süllyedt a Lengyelországgal szemben elbukott világbajnoki kvalifikációt követően (az idegenbeli tízgólos, 40-30-as vereség után otthon mindössze 31-25-re győzött a gárda), csütörtökre ismét rózsaszínűvé változott a világ.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) ugyanis Tajvan visszalépését követően Németországot kérte fel 24. résztvevőként a december 5-18-a között, Szentpéterváron megrendezendő eseményre.

A negyedik ázsiai csapatként vb-kvalifikációt szerző Tajvan helyére automatikusan Kazahsztán lépett volna - ám a kazahok eltiltásukat töltik, az IHF ugyanis így szankcionálta, hogy a kvóta kivívása ellenére nem vettek részt a 2003-as horvátországi vébén.

Mivel több ázsiai válogatott nem jöhetett szóba, az első európai tartalékra, Németországra esett a választás. "Óriási dolog, amióta hallottam Tajvan visszalépéséről, reménykedtem abban, hogy szerencsénk lesz, s mégis részt vehetünk a világbajnokságon" - nyilatkozta Armin Emrich szövetségi kapitány.

Eddig egyetlen egyszer, 2001-ben fordult elő, hogy a német női válogatott nem jutott ki a világbajnokságra. Az IHF már korábban elkészítette a kiemelést is, e szerint a magyar válogatott a második kalapból várhatja a július 2-i szombati sorsolást, amelynek időpontját a szervezők két órával korábbra hozták, azaz helyi idő szerint 16 órakor rendezik.

A kiemelési sorrend a következő:
1. kalap: Franciaország, Norvégia, Japán, Dánia
2. kalap: Magyarország, Lengyelország, Oroszország, Ukrajna
3. kalap: Románia, Hollandia, Szlovénia, Ausztria
4-6. kalap: Macedónia, Horvátország, Kína, Korea, Németország, Angola, Elefántcsontpart, Kamerun, Brazília, Argentína, Uruguay, Ausztrália.