Társoldalunk:

Görbicz Anitának háziasszonyként és sportolóként is rengeteg dolga van

2020.04.07. 15:43

A Bajnokok Ligája címvédő Győri Audi ETO KC játékosai a koronavírus járvány miatt több mint három hete otthon edzenek. A csapat kapitánya, a nemrégiben Győr díszpolgárának avatott Görbicz Anita a klub honlapjának adott interjúban elmondta, nincs ideje unatkozni, mert háziasszonyként és sportolóként is rengeteget teendője van a házi karanténban.

„Sosem unatkozok, köszönhető a kisfiamnak és a napi edzésmunkának – mondta Görbicz Anita a győri klub honlapjának. – Gyakorlatilag minden percem foglalt. Reggel Boldizsár ébredése után közös programjaink vannak, nagyon élvezi, hogy itthon vagyok, és ez a része természetesen nekem is jó, de nyilván annak örülnék a legjobban, ha minden visszatérne a régi kerékvágásba. Az edzéseket napi szinten végezzük, dokumentáljuk és a Danyi Gábor által adott házi feladatokkal is foglalkozunk. Mindezek mellett háziasszonyként is tevékenykedek, sokat főzünk együtt, ez is része a napi rutinnak." 

Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC csapatkapitányaForrás: Csudai Sándor - Origo

Az ETO csapatkapitánya elmondta, csapattársaival rendszeresen tartja a kapcsolatot.

„Már nagyon hiányoznak ők is. Napi szinten beszélünk, meghallgatjuk egymás dolgait, segítünk tippekkel, hogy bírjuk ki. Persze, elég hamar a kézilabda a téma, de ez csak így normális. Vasárnap pont eszembe jutott, hogy valószínűleg épp hazafelé tartanánk a Bukarest elleni negyeddöntő mérkőzésről, és otthon ültem a kertben. De nem szabad most már ezen keseregni, én azt vallom, hogy nézzünk előre! Itt is megkérek mindenkit, hogy tartsuk be az előírásokat."

Március 15-én Görbicz Anitát Győr díszpolgárává avatták. Az ezzel járó összeget a győri legenda felajánlotta jótékony célra.

Görbicz Anita szeretne mihamarabb visszatérni a pályáraFotó: Hirling Bálint - Origo

„Szerettem volna segíteni a győrieknek, és úgy éreztem, hogy most azzal teszem a legjobbat, ha felajánlom az egész összeget a Győri Segélyalapnak, amin keresztül biztosan a megfelelő helyre jut el segítség – mondta az ETO kapitánya, aki először nem is akarta elhinni, hogy Győr díszpolgára lesz. – Mondtam is, hogy én biztos nem, mert már korábban megkaptuk az elismerést, de mint kiderült most engem személyesen jelöltek, míg 2013-ban a Bajnokok Ligája győztes csapat kapta meg a rangos elismerést. Roppant büszke vagyok, hiszen városom legmagasabb rangú, legmegtisztelőbb díját kaptam meg. De itt szeretném kifejezni hálámat a klubom a Győri Audi ETO KC, és mindenkori csapattársaim részére is, mert mindig kell egy csapat, akikkel elérhetőek ezek a szép sikerek. Hálás vagyok nekik is" – tette hozzá Görbicz Anita, aki egyelőre nem tudott konkrétumokkal szolgálni azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a női kézilabda-bajnokság sorsa, de az elárulta, hogy folyamatosan zajlanak az egyeztetések a szövetséggel.