Vágólapra másolva!
Újabb sportolók estek áldozatául a koronavírus-járvány miatti megszorításoknak, ugyanis a magyar kosárlabda klubok is bércsökkentést hajtottak végre, vagy azonnal szerződést bontottak játékosaikkal.

Mivel a koronavírus miatti veszélyhelyzet okán lefújta az idei bajnokságot a Magyar Kosárlabda Szövetség, így a kosárlabdázókat nem érte váratlanul a hazai klubok döntése, avagy hogy sokuknak közös megegyezéssel felbontották a szerződését.

„A szövetség a klubok vezetésére bízta, hogy az ő anyagi helyzetükhöz mérten próbáljanak egy közös megállapodást kötni minden játékossal, és ennek tudatában sikerült azt gondolom most már szinte minden csapatnak lezárni az élő szerződéseket" - nyilatkozta a Hír TV-nek a korábbi válogatott kosárlabdázó Mészáros Máté, akivel a Jászberényi KSE csapata bontott szerződést.

Mészáros Máté szerint veszélybe kerülhet a magyar kosárlabda jövője is Forrás: bball1.hu/

A kialakult helyzetben sok játékos több havi fizetésétől esik el és még azt sem tudja, hogy mikortól lesz új kontraktusa, nyár végén, ősszel, vagy akár még később. Néhányan közülük próbáltak lépéseket tenni az ügyben és a tavaly megalakult Kosárlabdázók Érdekvédelmi Szervezetéhez fordultak.

„Voltak egyeztetések ugye Lóránt Péterrel. Azt gondolom, hogy ők sem tudtak erre a helyzetre felkészülni, ez egy olyan szituáció, ami rendkívüli, egyedi eset, és reméljük, hogy a jövőben nem fog előfordulni, de biztos vagyok benne, hogy akkor már lesznek megoldások erre a szituációra is."

A volt válogatott kosárlabdázó elmondta, a helyzetben nem is a bizonytalanság a legrosszabb, hanem az, hogy veszélybe kerülhet a magyar kosárlabdasport jövője is, miután egyre több játékos gondolkozik azon, hogy az élsport helyett inkább a civil életet válassza.