Vágólapra másolva!
A Sopron Basket után a lett TTT Riga sem lép pályára az olasz Venezia ellen a női kosárlabda Euroliga A-csoportjában csütörtökön este Ljubljanában. A lett klub szerdán közölte a FIBA-val, hogy nem utazik el a mérkőzésre.

A lettek mintha arra vártak volna, mit lép a Sopron, amelynek ugyancsak csütörtökön kellett volna játszania egy másik olasz csapattal, a Schióval Ljubljanában. Kedden a Sopron Basket vezetése bejelentette, hogy nem utaznak el a mérkőzésre, és vállalják az ezzel kapcsolatos esetleges szankciókat.

A TTT Riga szerdán délelőtt hosszú közleményt adott ki. Ebben azt írták, hogy az egészség sokkal fontosabb, mint a sport, ezért semmiképpen sem hajlandóak Szlovéniába utazni.

A lett klub arra kérte a FIBA-t, hogy az döntsön a halasztás mellett. A lett hatóságok komolyan aggódnak azért, hogy a balti államban is megjelenhet a vírus, ezért semmiképpen sem javasolták a Riga együttesének az utazást. A Riga vezetése felszólította a FIBA-t, hogy komolyan értékelje a helyzetet, és tegyen meg mindent a játékosok egészségének biztosítása érdekében. "Semmilyen sporteredmény nem lehet fontosabb a játékosok egészségénél" - szól a közlemény.

Az Origo úgy tudja, hogy a FIBA Europe szerda délelőtt óta folyamatosan ülésezik.