Emberfelettit nyújtott a német kézilabda-válogatott kapusa - videó

Austria - Germany Sports HANDBALL EM
20 January 2020, Austria, Wien: Handball: European Championship, Austria - Germany, main round, group 1, 3rd matchday. Goalkeeper Johannes Bitter of Germany cheers. Photo: Robert Michael/dpa
Vágólapra másolva!
Johannes Bittert, a német válogatott kapusát választották az Ausztria elleni 34-22-re megnyert mérkőzés legjobbjának a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntős csoportkörének hétfő esti találkozóján. Nem véletlenül.

A bécsi találkozón a házigazda, de a középdöntőben még nyeretlen osztrákok az első félidő 20. percéig remekül tartották magukat, egy-két góllal vezetni is tudtak. 10-9-es vezetésüknél a németek kapust cseréltek, Andreas Wolff helyére érkezett Johannes Bitter, ezzel pedig el is dőlt találkozó.

A TVB 1898 Stuttgart veterán (37 éves) kapusa a következő 41 percben 28 lövésből 15-öt megfogott, ami egészen elképesztő, 54 százalékos mutató! Megfogta az osztrákok egyetlen hétméteresét, szélről nyolc lövésből öt elakadt benne, míg a 10 átlövésből hatot hatástalanított.

Győzelmükkel a németek megszerezték a csoport 3. helyét, és miután az utolsó forduló eredményeitől függetlenül sem előre, sem hátra nem mozdulhatnak, biztos, hogy egyik csapatként ők léphetnek majd pályára az ötödik helyért rendezett mérkőzésen.

Eredmény, középdöntő, 3. forduló:
Ausztria–Németország 22-34 (13-16)