Történelmi, 82 pontos meccsen nyert a Chiefs az NFL rájátszásában – videó

Kansas City Chiefs v Tennessee Titans GettyImageRank3 nfl tennessee SPORT FOOTBALL kansas city chiefs titans pro AMERICAN FOOTBALL
Patrick Mahomes 446 passzolt yardja ellenére is kikapott a Chiefs a Titans otthonában
Vágólapra másolva!
A Houston az első negyedben 21-0-ra húzott el, ezzel a klub történetének 298. mérkőzésén a pontokban leggazdagabb játékrészt produkálta. Hiába sikerült azonban a második 15 perc elején még egy mezőnygóllal növelni az előnyt, a Kansas NFL-történelmet írt, és nemcsak ledolgozta a hátrányt, hanem az első félidő végére meg is fordította az állást 28-24-re. Ezután pedig örömjátékot bemutatva végül 51-31-re verték riválisukat, és ezzel bejutottak az Amerikai Főcsoport döntőjébe. A liga másik vasárnapi mérkőzésén a Nemzeti Főcsoport elődöntőjében a Green Bay Packers 28-23-ra győzött a Seattle Seahawks ellen.

Történelmi estén vívta ki a továbbjutást a Kansas City Chiefs az Amerikai Főcsoport elődöntőjében a Houston ellen. A hazai csapat hiába volt 24-0-s hátrányban a második negyed elején, 3 perc 24 másodperc alatt három touchdwont szerezve - Patrick Mahomes három hatpontos átadásából kétszer Travis Kelce volt a végállomás - gyorsan visszajöttek a meccsbe (21-24). Sőt, nem sokkal a félidő vége előtt Mahomes harmadszor is megtalálta Kelce-t, ezzel átvette a vezetést a Chiefs. A texasiak közvetlenül a nagyszünet előtt még kihagytak egy mezőnygólt (28-24). A fordulást követően már nem volt kérdés, a Chiefs sorozatban hét támadásából csinált touchdownt, ezt a tempót pedig nem tarthatta a Texans. Az Amerikai Főcsoport jövő heti döntőjében a Kansas City a Tennessee Titanst látja vendégül.
A Chiefs többek között az ilyen támadások miatt nyerte meg a meccset:

A játéknap másik összecsapásán a Nemzeti Főcsoport elődöntőjében a Green Bay Packers 28-23-ra nyert a Seattle Seahawks ellen, így a döntőben a San Francisco 49ers otthonába látogat jövő hétvégén.

NFL, Főcsoport-elődöntő:
Amerikai Főcsoport:
Kansas City Chiefs-Houston Texans 51-31
szombaton játszották:
Baltimore Ravens-Tennessee Titans 12-28
Nemzeti Főcsoport:
Green Bay Packers-Seattle Seahawks 28-23
szombaton játszották:
San Francisco 49ers-Minnesota Vikings 27-10