Vágólapra másolva!
Megérkezett a magyar női röplabda-válogatott Varasdra, ahol szerdán Horvátország ellen játszik az Európa-liga Arany divíziójának B csoportjában. Ha győzni tudnak Szakmáry Grétáék, akkor nagy lépést tehetnek a négyes döntőbe jutás felé.

A szombati, franciák elleni győzelem után egy nap pihenőt kaptak a játékosok, majd hétfőn konditermi edzés szerepelt a programban.

Busszal utazott a csapat Horvátországba, közben az egyik pihenő során egy szemfüles benzinkutas felismerte a játékosokat és közös képet kért tőlük.

Pallag Ágnesnek nehezen gyógyul a sérülése, így ő elhagyta a válogatottat, amíg teljesen felépül, Miklai Zsanett pedig közelgő esküvője miatt nem tartott a csapattal. A szállodai szobák elfoglalása után videózás és egy átmozgató edzés volt a program a horvátok elleni meccsre való felkészülés jegyében.

Jan De Brandt szövetségi kapitány elmondta, hogy rotálni fogja a csapatot, és valószínűleg azok a játékosok is szerepet kapnak majd, akik az előző fordulóban nem játszottak.

Tálas Zsuzsanna játékán sok fog múlni Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Az Európa-ligában három csoportban zajlanak a küzdelmek, a kvartettek első helyezettjei csatlakoznak a házigazda horvát válogatotthoz a június 21-22-i varasdi négyes döntőben. Amennyiben a B csoportot a horvát együttes nyeri, akkor a három csoport legjobb másodikja kerül még elődöntőbe.

A magyar válogatott a horvátok elleni győzelemmel nagy lépést tehet a csoportelsőség felé, ha ez így történik, akkor június második felében visszatérhetnénk Varasdra.