Vágólapra másolva!
A csatár Nagy Gergő szerint a fejekben kell rendet tenni a magyar válogatott játékosainál a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokság vasárnapi zárónapjára, amikor a házigazda kazah csapattal találkoznak.

A nemzeti csapat szombaton félórás jeges edzést tartott, amelyen többek között a gyors támadásvezetéseket és a hatékony befejezéseket gyakorolták.
"Egész jó tempójú edzés volt, de majd holnap derül ki, mennyire sikerült jól ez a mai gyakorlás" - fejtette ki a csatár. - "Számunkra pozitív, hogy van még egy mérkőzésünk, hiszen így tudunk kozmetikázni az eddigi teljesítményünkön. De csak ha teljes odaadással, szívvel fogunk játszani" - mondta.
Rámutatott: koncentrációban kell előre lépnie a csapatnak az eredményességhez.

- mondta. Leszögezte: kinek-kinek magának kell átgondolnia a saját teljesítményét a hátralevő 24 óra alatt.
Nagy Gergő kitért rá: az utolsó játéknapnál már nem jelent nagy könnyebbséget, hogy ki mennyit pihenhet - a magyar válogatottnak két, az ellenfél kazahoknak egy napjuk lesz erre.

A fejekben rendet kell tenni a válogatottnál Forrás: Mudra László - MJSZ

Két játékos kivételével a teljes csapat ott volt a jégen az edzésen. Erdély Csanád jobb combjában egy ütközés miatt megsérült egy izom a szlovénok elleni meccsen, így ő szobabiciklizéssel regenerálódott. Nem vett részt a jeges tréningen Magosi Bálint sem: a stáb arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csapatkapitány - a pénteki találkozóhoz hasonlóan - várhatóan vasárnap sem fog tudni játszani.
Szilassy Zoltán másodedző úgy fogalmazott: ez a vb egy "kis A csoport", ahol nagyon nehéz meccseket nyerni.

- utalt a szlovénoktól elszenvedett pénteki 6-0-s vereségre.
Kifejtette: a litvánok elleni találkozót leszámítva a három elvesztett meccsen a statisztikák szerint a lövésarány 102-92 volt saját javukra, a gólkülönbség viszont 2-14.
"A játékunk nem hatékony. Ott vagyunk a kapu előtt, megcsináljuk a helyzeteket, de nem használjuk ki őket" - mondta.
Felidézte, a szlovénok harmadik találata előtt a kapu előtti kavarodásban a gólszerző Jan Drozg a negyedik-ötödik kipattanóra csapott le.
"A saját kapunk előtt sem voltunk erős kezűek, nem tettük ki a korongot, és sajnos hasonlóképpen nem voltunk ott az ellenfél kapuja előtt sem, ahol nekünk kellene megtalálni és visszaverni a hálóba a pakkot" - mondta.
A vasárnapi zárómérkőzés kapcsán - amikor magyar idő szerint 15.30-tól a házigazda kazahok ellen lép jégre a nemzeti csapat - úgy fogalmazott: "akkor lennék boldog, ha cseréről cserére azt látjuk, hogy magas energiaszinten, strukturáltan játszunk, és még nagyobb hangsúlyt helyezünk a kapuk előtti játékra". Elismerte, a meccs esélyese a saját közönsége előtt, nagyon jól játszó kazah csapat lesz.

- tette hozzá.
Benk András az MTI-nek elmondta: nem aludt jól a pénteki kudarcot követően, s valószínűsíthetően a keretből mások is így voltak ezzel.

Benk András minden rutinjára szükség lesz a kazahok ellen Forrás: Mudra László - MJSZ

"Nem esett jól ez a tegnapi produkció, és ezért csak saját magunkat hibáztathatjuk - fogalmazott. - A munkát beletettük, próbálkoztunk tisztességgel, de semmit sem sikerült elérni" - tette hozzá.
Kiemelte: búslakodásra azonban nincs idő, hiszen vasárnap nagyon fontos mérkőzés vár rájuk.

- hangsúlyozta Benk, aki tagja volt 2008-ban a "szapporói csodának", a világelitbe való feljutásnak. Hozzátette, keményebb hozzáállással lehet csak változtatni a kapu előtti hatékonyságon.

A szlovénok ellen eltiltás miatt hiányzó Hári János az MTI-nek elárulta, a lelátóról úgy tűnt, nem volt reális a pénteki végeredmény.
"Sok pozitívumot is ki lehet venni a meccsből, például több gólhelyzetet alakított ki a csapat, mint az előző meccseken" - fogalmazott. Elismerte: voltak hibák is.

- vélekedett Hári János.
Kiemelte: talán a torna legjobb csapata ellen lépnek pályára vasárnap.
"Lehet, hogy élet-halál meccs lesz, de akárhogy is alakul a többi eredmény, a becsületünkért fogunk küzdeni, megmutatni, hogy igenis tudunk jól játszani" - fogalmazott.
A vb első két helyezettje lehet ott a 2020-as, svájci elit vb-n - az a pénteki vereséggel eldőlt, hogy az utolsó forduló előtt egy győzelemmel és három vereséggel álló magyar csapat nem az A csoportban szerepel jövőre -, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.